Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στις ΗΠΑ – Συνάντηση με Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στις ΗΠΑ δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Στην πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ουκρανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και θα απευθυνθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Η επίσκεψη Ζελένσκι στις ΗΠΑ και ειδικότερα η ομιλία του στο Κογκρέσο, έρχεται σε μία περίοδο που καταγράφονται ενδείξεις  «κούρασης» από μερίδα Γερουσιαστών και Βουλευτών ως προς τη συνεχιζόμενη οικονομική και στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας. Μάλιστα αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του Ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Μόλις σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προανήγγειλε ένα πρόσθετο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία ύψους 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παράδοση προηγμένων πυραυλικών συστημάτων Patriot.

Η επίσημη ανακοίνωση του νέου πακέτου βοήθειας θα γίνει αργότερα μέσα στην μέρα από τον Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο.

Eυχαριστεί την αμερικανική κυβέρνηση για τη βοήθειά της

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να ευχαριστήσει την αμερικανική κυβέρνηση για τη βοήθεια που παρέχει στην χώρα του στον πόλεμο με τη Ρωσία, τονίζοντας ότι θα έχει συνομιλίες για την στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας.

«Την επόμενη χρονιά πρέπει να επαναφέρουμε την ουκρανική σημαία και την ελευθερία σε ολόκληρη την επικράτειά μας, για ολόκληρο τον λαό μας», έγραψε στο Telegram, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φωτογραφίες του σε αμερικανικό έδαφος.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Αγώνας δρόμου για την ψήφιση του προϋπολογισμού υπό την απειλή shutdown και… χιονοθύελλας

Ναβάλνι: Ο ιδρυτής της Wagner στρατολογεί κρατούμενους για τον πόλεμο στην Ουκρανία