Εκτός από το νέο του πόστο, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είχε να μοιραστεί και άλλα “νέα”: τις προβλέψεις του για το επόμενο έτος.

Ο νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, αγαστός σύμμαχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, βλέπει τις πολιτικές του “μετοχές” να αυξάνονται από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, και χθες το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα υπηρετεί πλέον ως αναπληρωτής του Ρώσου προέδρου σε ένα όργανο που θα εποπτεύει τη στρατιωτική βιομηχανία.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε μια σπάνια ξένη επίσκεψη στην Κίνα, έχοντας συνομιλίες για θέματα εξωτερικής πολιτικής με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Οι ακραίες δηλώσεις και η εμπρηστική ρητορική Μεντβέντεφ μετά την έναρξη του πολέμου έχουν μετατραπεί σε ρουτίνα. Έχει δημιουργήσει το προφίλ του “γερακιού”, πλαισιώνοντας τη ρωσική εισβολή με όρους Αποκάλυψης και θρησκευτικούς όρους, αναφερόμενος στους Ουκρανούς με χαρακτηρισμούς όπως «κατσαρίδες» σε μια ρητορική που το Κίεβο τονίζει ότι έχει ανοιχτά γενοκτονικό χαρακτήρα.

Χθες, ήρθε η σειρά των προβλέψεων του για το επόμενο έτος: μεταξύ άλλων, προβλέπει πόλεμο μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας και εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ που θα οδηγήσει τον Ίλον Μασκ να γίνει πρόεδρος.

Στη λίστα με τις προβλέψεις του για το 2023, που ανήρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στο Telegram και στο Twitter, προέβλεψε επίσης την επανένταξη της Βρετανίας στην ΕΕ, η οποία με τη σειρά της θα καταρρεύσει.

Ο Μασκ, το αφεντικό της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter, απάντησε στην πρόβλεψη ότι θα γίνει ένοικος του Λευκού Οίκου, απαντώντας με ένα τουίτ “Επικό νήμα αναρτήσεων!!”, αν και επέκρινε επίσης ορισμένες από τις προβλέψεις του Μεντβέντεφ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας έχει επαινέσει στο παρελθόν τον Μασκ για την πρόταση του τελευταίου η Ουκρανία να εκχωρήσει εδάφη στη Ρωσία στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Ο πολιτικός επιστήμονας Βλαντίμιρ Παστούχοφ είπε ότι η δημόσια περσόνα που χτίζει ο Μεντβέντεφ με τα γνωρίσματα της ευθύτητας και της ωμότητας, φαίνεται να έχει την εύνοια του αφεντικού του.

«Οι αναρτήσεις του Μεντβέντεφ στο Telegram βρήκαν είχαν τουλάχιστον έναν αναγνώστη, και μάλιστα έναν θαυμαστή: τον Πούτιν», έγραψε στο δικό του Telegram ο Παστούχοφ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο University College του Λονδίνου.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση Πούτιν στο πλαφόν στο πετρέλαιο: «Στοπ» από τον Φεβρουάριο στις εξαγωγές πετρελαίου στις χώρες που το υιοθετούν