Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας προαναγγέλλει την απάντηση του Τελ Αβίβ στο Ιράν: «Δεν θα καταλάβουν τι τους χτύπησε»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοαβ Γκαλάντ

Το Ισραήλ βρίσκεται, όπως φαίνεται «προ των πυλών» για την επίθεση ενάντια στην Τεχεράνη και όλα τα κομμάτια πως έχουν μπει στη θέση τους.

Το Ισραήλ φέρεται να έχει καταλήξει στο σχέδιο της επίθεσης, μία επίθεση που από τη μία πρέπει να είναι «συμβατή» με τα όρια της Ουάσινγκτον και από την άλλη θα έχει το βεληνεκές και την ένταση που θα τιμωρήσει παραδειγματικά το Ιράν για τους 200 βαλλιστικούς πυραύλους που έστειλε στη χώρα την περασμένη Τρίτη.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ μιλώντας σε ισραηλινό μέσο πριν από λίγο έδωσε το «πλαίσιο» στο οποίο θα κινηθεί η επικείμενη ισραηλινή επίθεση. Αναλυτικά μιλώντας στο κανάλι 12 ο Γκαλάντ σημείωσε: «Η ιρανική επίθεση ήταν θανατηφόρα αλλά χωρίς ακρίβεια, η επίθεσή μας θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και εκπληκτική. Δεν θα καταλάβουν τι έγινε και πώς».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ έρχεται μερικές ώρες μετά την πενηντάλεπτη συνομιλία ανάμεσα σε Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Τζο Μπάιντεν την οποία είναι δεδομένο πως μονοπώλησε ο ισραηλινός σχεδιασμός για την απάντηση στο Ιράν.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες τα μαχητικά του Ισραήλ πλήττουν στόχους στη Συρία, τόσο στα κεντρικά όσο και στα ανατολικά της χώρας, χτυπώντας ιρανικές βάσεις στην περιοχή σε μία κίνηση να «αποδυναμώσουν» συνολικά την Τεχεράνη στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στη Σύνοδο ΝΑ Ευρώπης: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τα επόμενα βήματα της Ουκρανίας

Μελόνι: Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης επιμένει στη συνάντηση των 5 – Ο Κασσελάκης δηλώνει «παρών»