Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Ντόναλντ Τραμπ: Συγκέντρωσε $3,5 εκατ. για τα θύματα της επίθεσης εναντίον του

Η πανικός μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Η πανικός μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 (Πηγή: Bloomberg)

Την εκστρατεία GoFundMe ξεκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να βοηθήσει τα θύματα και τις οικογένειες όσων έπεσαν θύματα κατά την διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας του το Σάββατο ι3 Ιουλίου 2024. Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια δολάρια προερχόμενα από περίπου 50.000 δωρεές.

Οι μεγαλύτεροι συνεισφέροντες, που δώρισαν 50.000 δολάρια ο καθένας, περιλαμβάνουν τον τραγουδιστή Kid Rock και τη Dana White, υποστηρικτές της προεδρικής υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ.

Το Heritage Foundation που έχει συντονίσει το Project 2025, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως ατζέντα για τη δεύτερη θητεία του Τραμπ, έδωσε επίσης 50.000 δολάρια, δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Ο άλλοτε αντίπαλος του Τραμπ και τώρα υποστηρικτής του, Vivek Ramaswamy και η Nicole Shanahan, συνέβαλαν επίσης.

Επίσης, ο Andrew Keys, ο οποίος είναι μέλος της Darma Capital, που επικεντρώθηκε στη διαχείριση κινδύνου ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και στην τεχνολογία blockchain, διέθεσε 10.000 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση του Σαββάτου στην Κομητεία Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, που άφησε ελαφρά τραυματισμένο τον Τραμπ.

Οι αρχές αναγνώρισαν τον νεκρό ως τον Corey Comperatore, 50 ετών, πρώην αρχηγό της πυροσβεστικής, ο οποίος προσπάθησε στο συμβάν να προστατεύσει την οικογένειά του, ανέφερε το Associated Press.

Ο David Dutch, 57 ετών, από το New Kensington της Πενσυλβάνια και ο James Copenhaver, 74 ετών, από το Moon Township της Πενσυλβάνια, τραυματίστηκαν. Και οι δύο είναι σε σταθερή κατάσταση από την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα του GoFundMe αναφέρει ότι η προσπάθεια υποστηρίζεται από τον Τραμπ για να βοηθηθούν οι οικογένειες των θυμάτων.

Επίσης τονίζει ότι όλες οι δωρεές «θα κατευθυνθούν σε αυτούς τους περήφανους Αμερικανούς, καθώς θρηνούν και αναρρώνουν».

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται ο τρόπος που θα διατεθούν τα χρήματα.

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Εγγυημένη η ασφάλεια για το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι

Ντόναλντ Τραμπ: Ξέφρενο ράλι 70% για τη μετοχή της εταιρείας του (TMTG) μετά την επίθεση

Τραμπ: Η φωτογραφία του με αίμα στο πρόσωπο αναρτήθηκε στον ιστότοπό του με σκοπό τη συγκέντρωση δωρεών