ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Το πιο έξυπνο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει το Κογκρέσο» είναι να καταργήσει πλήρως τον κανονισμό που περιορίζει το ποσό που μπορεί να δανειστεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να κάνει πληρωμές, δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Σε τηλεφωνική συνέντευξη με το NBC News, ο Τραμπ δήλωσε ότι το Κογκρέσο πρέπει να καταργήσει το «ταβάνι του χρέους», μια ημέρα αφότου τάχθηκε εναντίον της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη διατήρηση της χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και μετά την Παρασκευή.
«Οι Δημοκρατικοί έχουν πει ότι θέλουν να το ξεφορτωθούν. Αν θέλουν να το ξεφορτωθούν θα ηγηθώ της προσπάθειας» πρόσθεσε ο Τραμπ.
Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ προειδοποίησε τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον να μην στηρίξει το δικομματικό νομοσχέδιο χρηματοδότησης της κυβέρνησης.
«Όποιος στηρίζει ένα νομοσχέδιο που δεν τακτοποιεί τη δημοκρατική κινούμενη άμμο γνωστή ως ταβάνι του χρέους πρέπει να αμφισβητηθεί και να απαλλαχθεί των καθηκόντων του το γρηγορότερο δυνατόν» τόνισε σε δηλώσεις του στο Fox.
Διαβάστε επίσης
Intralot: Ο Richard Bateson αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής στις ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Ομοσπονδιακό δικαστήριο βάζει φρένο στις μαζικές απολύσεις στην υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών
- F1 Σαουδική Αραβία, ελεύθερα: Ταχύτερες οι McLaren
- Live: Η περιφορά του Επιταφίου από τη Μητρόπολη Αθηνών
- Ανοίγει παράθυρο διεθνούς στήριξης για τη Συρία – Κρίσιμες συζητήσεις σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα
