ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αεροσκάφος που πέταξε πάνω από την έπαυλη του προέδρου Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας αναχαιτίστηκε από μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το περιστατικό Κυριακής συνέβη ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, σε γήπεδο γκολφ που του ανήκει.
Το Axios αναφέρει ότι ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες που μαχητικά αεροσκάφη F-16 κλήθηκαν να αναγνωρίσουν αεροσκάφη πάνω από το Παλμ Μπιτς της Φλόριντας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD).
Σε ανακοίνωσή της η NORAD αναφέρει ότι έχουν εντοπιστεί «πάνω από 20 ίχνη ενδιαφέροντος» στην ευρύτερη περιοχή του Παλμ Μπιτς της Φλόριντας από τις 20 Ιανουαρίου, όταν άρχισε η θητεία του Τραμπ.
Τα μαχητικά έριξαν φωτοβολίδες «για να τραβήξουν την προσοχή ή να επικοινωνήσουν με τον πιλότο» του πολιτικού αεροσκάφους.
Ο υπερβολικός αριθμός πρόσφατων παραβιάσεων δείχνει ότι πολλοί πολιτικοί αεροπόροι δεν διαβάζουν τις ειδοποιήσεις προς τους αεροπόρους πριν από κάθε πτήση, αναφέρει η NORAD.
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης για Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας: Μια πραγματική αλλαγή στην καθημερινότητα των πολιτών
Ρούμπιο: Αισιόδοξος για τις αυριανές συνομιλίες με τους Ουκρανούς στην Σαουδική Αραβία
Σκυλακάκης: Αναστρέψαμε την τάση ανόδου των ρευματοκλοπών – Είμαστε ακόμα στην αρχή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακό το δημοτικό συμβούλιο για το άγαλμα Μπουτάρη – «Μαθήματα πατριωτισμού δεν δέχομαι», είπε ο Αγγελούδης
- Πετρέλαιο: Νέα ισχυρή βουτιά λόγω Τραμπ για WTI και Brent
- Μακρόν: Καταδίκασε τις «ρωσικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης» της Μολδαβίας
- ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 21 Μαρτίου
