Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ντεβλέτ Μπαχτσελί: Σφοδρή επίθεση κατά Δένδια – Τι είπε για την Κύπρο

Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Με προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα τοποθετήθηκε σε ομιλία του ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Με ειδική αναφορά στην παρουσία του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια στην Κύπρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, σχολίασε τις δηλώσεις του  ως «αγενείς, δειλές αλαζονικές»

«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας βρίσκεται σε παραλήρημα», πρόσθεσε ενώ αμφισβήτησε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

«Η ειρηνευτική επιχείρηση της 20ης Ιουλίου έθεσε τέλος στις απόπειρες γενοκτονίας. Οι εχθροί των Τούρκων είναι ανήσυχοι και έχουν χάσει τον ύπνο τους.Το χρόνιο κυπριακό πρόβλημα είναι έργο αυτών που φοβούνται τη λύση. Κάθε φορά ήταν η ελληνοκυπριακή πλευρά που δεν ευνοούσε τη λύση. Η ελληνική πλευρά σαμποτάρει τη λύση» σημείωσε.

Όσον αφορά τα  Κατεχόμενα είπε ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να θέσει αμέσως τέλος στην παράνομη και παραβιάζουσα τα ανθρώπινα δικαιώματα απομόνωση στην οποία έχει καταδικαστεί ο τουρκοκυπριακός λαός.

«Το τουρκοκυπριακό κράτος, όπως το ονομάζει η Τουρκία, πρέπει να αναγνωριστεί», υπογράμμισε.

Απο τα πυρά του δεν ξέφυγε η Δέσποινα Βανδή η οποία προ ολίγων ημερών αρνήθηκε να πραγματοποιήσει συναυλία στον Τσεσμέ. «Η ασέβεια προς την τουρκική σημαία και τις αφίσες του Ατατούρκ στο Τσεσμέ είναι ένα άλλο παράδειγμα πρωτόγονης ανηθικότητας που δοκιμάζει την υπομονή μας» είπε χαρακτηριστικά.

Πόσο δυνατό είναι να δημιουργήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με αυτό;», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ανησυχία για τη συνεργασία Ρωσίας-Κίνας στην Αρκτική

Κάμαλα Χάρις: Πως θα επιλέξει αντιπρόεδρο – Τα ονόματα που «έπεσαν» στο τραπέζι

Κάμαλα Χάρις: Εξασφάλισε στήριξη επαρκούς αριθμού αντιπροσώπων και πήρε το χρίσμα