Τη θέση ότι μια ενδεχόμενη σύμβαση για τα F-16 με την Τουρκία θα πρέπει να περιλαμβάνει όρους που θα διασφαλίζουν ότι τα μαχητικά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των συμμάχων των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε η βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Η βουλευτής της Νέας Υόρκης γνωστοποίησε τη δυσαρέσκειά της για την τοποθέτηση του σύμβουλου εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να προχωρήσει στη πώληση των F-16 σε συνεννόηση με το Κογκρέσο. Υπό αυτό το πρίσμα, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής έβαλε στο στόχαστρο την κυβέρνηση Μπάιντεν, αντιπαραβάλλοντας την υπεύθυνη στάση που τηρεί η Ελλάδα με την αντισυμμαχική συμπεριφορά που επιδεικνύει με συνέπεια η Τουρκία όλα τα τελευταία χρόνια.

1

Η δήλωση της Νικόλ Μαλλιωτάκη:

«Η Ελλάδα είναι ένας από τους παλαιότερους φίλους του έθνους μας και υπήρξε αξιόπιστος σύμμαχος με πολλούς τρόπους, κάνοντας πολύ περισσότερα από πολλές άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για να στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες στην Ουκρανία.

Η απόφαση του προέδρου Μπάιντεν να “θυσιάσει” (throw under the bus) την Ελλάδα για να δώσει τη δυνατότητα σε μια χώρα που δεν ήθελε μέχρι πρόσφατα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ικανοποιεί μόνο τον Ερντογάν, ο οποίος είναι ο μόνος ηγέτης του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Επιπλέον, η Τουρκία έχει υπονομεύσει τις επιχειρήσεις μας κατά του “Ισλαμικού Κράτους” στη Συρία, έχει απειλήσει επανειλημμένα έναν άλλο νατοϊκό σύμμαχο (Ελλάδα) με παράνομες υπερπτήσεις και με ρητορική εισβολής και έχει μια μακρά ιστορία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εάν αυτή η πώληση όντως προχωρήσει, πρέπει να περιλαμβάνει όρους που θα διασφαλίζουν ότι ο εξοπλισμός δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον των συμμάχων μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Διαβάστε επίσης:
Ανοίγουν Δευτέρα οι αιτήσεις για τα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού

Wall Street: Ήπια άνοδος λίγο πριν τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό – Στο +0,93% ο Dow Jones

ΗΠΑ: Καταγγέλλει το “απάνθρωπο” βέτο της Ρωσίας στην ανθρωπιστική επιχείρηση του ΟΗΕ στη Συρία