Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία δείχνει τώρα τη Μέρκελ μπροστά

Άνγκελα Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ

Η υποστήριξη προς το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου αυξήθηκε κατά μια ποσοστιαία μονάδα και έφθασε στο 34%, διευρύνοντας έτσι το προβάδισμά του.

Η υποστήριξη προς το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου αυξήθηκε κατά μια ποσοστιαία μονάδα και έφθασε στο 34%, διευρύνοντας έτσι το προβάδισμα που έχει το κόμμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Οι Σοσιαλδημοκράτες έχασαν μια ποσοστιαία μονάδα και έπεσαν στο 31%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα έξι μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση του Forsa είχε πραγματοποιηθεί πριν από μια εβδομάδα. Το ακροδεξιό «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) παρέμεινε στο ίδιο ποσοστό του 9%.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι η Άνγκελα Μέρκελ, σε περίπτωση ψηφοφορίας για την ανάδειξη καγκελαρίου, θα εξασφάλιζε το 41%, δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο αντίπαλός της υποψήφιος του SPD Μάρτιν Σουλτς το 33%, τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάτω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Κείμενο: Λυδία Μώρου