• Διεθνής πολιτική

    Νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία δείχνει τώρα τη Μέρκελ μπροστά

    Άνγκελα Μέρκελ

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ


    Η υποστήριξη προς το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου αυξήθηκε κατά μια ποσοστιαία μονάδα και έφθασε στο 34%, διευρύνοντας έτσι το προβάδισμά του.

    Η υποστήριξη προς το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου αυξήθηκε κατά μια ποσοστιαία μονάδα και έφθασε στο 34%, διευρύνοντας έτσι το προβάδισμα που έχει το κόμμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Οι Σοσιαλδημοκράτες έχασαν μια ποσοστιαία μονάδα και έπεσαν στο 31%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα έξι μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές.

    Η προηγούμενη δημοσκόπηση του Forsa είχε πραγματοποιηθεί πριν από μια εβδομάδα. Το ακροδεξιό «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) παρέμεινε στο ίδιο ποσοστό του 9%.

    Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι η Άνγκελα Μέρκελ, σε περίπτωση ψηφοφορίας για την ανάδειξη καγκελαρίου, θα εξασφάλιζε το 41%, δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο αντίπαλός της υποψήφιος του SPD Μάρτιν Σουλτς το 33%, τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάτω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

    Κείμενο: Λυδία Μώρου



    ΣΧΟΛΙΑ