• Διεθνής πολιτική

    Νετανιάχου σε Μακρόν: Το Ισραήλ ιδρύθηκε χάρη στον «πόλεμο της ανεξαρτησίας» και όχι με ψήφισμα του ΟΗΕ

    • NewsRoom
    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου


    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε στο σχόλιο που είχε κάνει νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφέροντάς του ότι η δημιουργία του Ισραήλ ήταν το αποτέλεσμα του «πολέμου της ανεξαρτησίας» του 1948 και όχι μιας απόφασης του ΟΗΕ.

    «Μια υπενθύμιση στον πρόεδρο της Γαλλίας: δεν ήταν το ψήφισμα του ΟΗΕ που ίδρυσε το κράτος του Ισραήλ αλλά μάλλον η νίκη που πέτυχε στον πόλεμο της ανεξαρτησίας, με το αίμα των ηρωικών μαχητών, πολλοί εκ των οποίων ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος – κυρίως του καθεστώτος του Βισί στη Γαλλία» ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου στην ανακοίνωσή του.

    Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι αντιτίθεται σε μια «μονομερή κατάπαυση του πυρός» στον Λίβανο γιατί «δεν θα άλλαζε την κατάσταση ασφαλείας».

    Εδώ και έναν χρόνο, το Ισραήλ και η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, σύμμαχος της παλαιστινιακής Χαμάς, αντάλλαζαν πυρά κατά μήκος των συνόρων. Η σύγκρουση αυτή εξελίχθηκε σε ανοιχτό πόλεμο εδώ και τρεις εβδομάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου

    ΗΠΑ-Εκλογές: Δικαστήριο έκρινε ότι οι εκλογικοί αξιωματούχοι δεν έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την επικύρωση των αποτελεσμάτων

    Cenergy: Πώς κατανεμήθηκαν οι μετοχές στην Δημόσια Προσφορά



    ΣΧΟΛΙΑ