• Διεθνής πολιτική

    Νετανιάχου: Προϊδεάζει για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου


    «Φως» για μερική κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή και την αναστολή των εκτεταμένων στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα, άναψε χθες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου , ο οποίος δήλωσε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ανέφερε μάλιστα πως επιχείρηση για την εξάλειψη του τρομοκρατικού στρατού της Χαμάς πλησιάζει στο τέλος της.

    «Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της επιχείρησης για την εξάλειψη του τρομοκρατικού στρατού της Χαμάς», δήλωσε, υποδεχόμενος απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας στην Ιερουσαλήμ. Απ΄την άλλη όμως δεν απέφυγε να επισημάνει ότι «θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τους εναπομείναντες (σ.σ. μαχητές της Χαμάς)».

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι κατά την ενημέρωση που είχε από τους επικεφαλής της 143ης μεραρχίας του ισραηλινού στρατού – η οποία επιχειρεί στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας – διαπίστωσε πως έχει σημειωθεί «πολύ σημαντική πρόοδος».

    Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Έκτοτε, εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων, τουλάχιστον 37.765 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 86.429 έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

    Εξάλλου, όπως ανέφερε η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, αποσκοπεί στην εξάρθρωση των εναπομεινασών μονάδων του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Ψυχικό: Πυροβόλησαν άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του

    Πράσινα τιμολόγια Ιουλίου: Ποιοι μείωσαν τιμές με εκπτώσεις – Φθηνότερη η ΔΕΗ

    Ελβετία: Άλλοι τέσσερις αγνοούμενοι μετά την κακοκαιρία του σαββατοκύριακου



    ΣΧΟΛΙΑ