Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την επίθεση στο σπίτι του: «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει»

Μπενιαμίν Νετανιάχου

Μπενιαμίν Νετανιάχου

Η πρώτη του δήλωση μετά την επίθεση με drone της Χεζμπολάχ στην εξοχική του κατοικία

«Τίποτα δεν θα μας σταματήσει»: τη λακωνική αυτή δήλωσε έκανε σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά από την αποτυχημένη επίθεση drone στην κατοικία του.

Το βίντεο είναι γυρισμένο ενώ περπατούσε σε ένα ηλιόλουστο πάρκο, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο μπλουζάκι πόλο. Ο Νετανιάχου λέει στα εβραϊκά: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξαλείψαμε τον serial killer Γιαχία Σινουάρ, όπως είπα, βρισκόμαστε σε έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος».

«Και θέλω να πω κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτει.

Ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινγουάρ «τον εγκέφαλο της τρομοκρατίας του οποίου οι κακοποιοί αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν ζωντανά μωρά».

«Τον καθαρίσαμε», λέει ο πρωθυπουργός, «και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες πληρεξούσιους του Ιράν».

Ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα εκτοξεύθηκε εναντίον της ιδιωτικής κατοικίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, μετά την ανακοίνωση από τις ένοπλες δυνάμεις ότι ένα drone προερχόμενο από το Λίβανο έπληξε μια «δομή» σ’ αυτή την παραλιακή πόλη του κεντρικού Ισραήλ.

«Ένα drone εκτοξεύθηκε προς την κατοικία του πρωθυπουργού στην Καισάρεια. Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν ήταν εκεί και το επεισόδιο δεν προκάλεσε θύματα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του Νετανιάχου.

Δεν είναι σαφές αν η κατοικία είναι η «δομή» στην οποία είχαν αναφερθεί νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης

Drone της Χεζμπολάχ εκτοξεύτηκε με στόχο το σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια