• Διεθνής πολιτική

    Νετανιάχου: Κατηγορίες εναντίον της Βρετανίας για τη μη εξαγωγή όπλων

    • NewsRoom
    Μπέντζαμιν Νετανιάχου


    «Επονείδιστη απόφαση» χαρακτήρισε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός την απόφαση της Βρετανίας να αναστείλει κάποιες άδειες εξαγωγής όπλων προς το Ισραήλ.

    Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα αναστέλλει περίπου 30 από τις σχεδόν 350 άδειες εξαγωγής όπλων προς το Ισραήλ λόγω των ανησυχιών ότι αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη σοβαρών παραβιάσεων του ανθρωπιστικού δικαίου στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

    Η απόφαση, η οποία ήρθε μια ημέρα αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις ανέσυραν τα πτώματα έξι ομήρων από μια σήραγγα στη Γάζα, καταγγέλθηκε γρήγορα από αρκετούς Ισραηλινούς υπουργούς.

    «Αυτή η επαίσχυντη απόφαση δεν θα αλλάξει την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να νικήσει τη Χαμάς, μια γενοκτονική τρομοκρατική οργάνωση που δολοφόνησε με κτηνώδη τρόπο 1.200 ανθρώπους στις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων 14 Βρετανών υπηκόων», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    «Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά πάνω από 100 ομήρους, μεταξύ των οποίων 5 Βρετανούς πολίτες. Αντί να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ, μιας συμμαχικής δημοκρατικής χώρας που υπερασπίζεται τον εαυτό της ενάντια στη βαρβαρότητα, η λανθασμένη απόφαση της Βρετανίας θα ενθαρρύνει μόνο τη Χαμάς», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

    «Με ή χωρίς βρετανικά όπλα, το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και θα εξασφαλίσει το κοινό μας μέλλον», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Θοδωρής Λιβάνιος: Ρύθμιση οφειλών σε ΟΤΑ μέχρι και 60 δόσεις – Τι ισχύει για ζώα συντροφιάς

    Νέα Μάκρη: Χειροπέδες σε γιατρό και τη σύντροφό του για εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση

    Υπουργείο Εσωτερικών: Μπόνους παραγωγικότητας στο δημόσιο και επιτάχυνση προσλήψεων στα δύο ν/σ



    ΣΧΟΛΙΑ