Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Νετανιάχου: Υπό συζήτηση οι αμερικανικές προτάσεις για κατάπαυση του πυρός

Μπενιαμίν Νετανιάχου

Μπενιαμίν Νετανιάχου

Τη δέσμευση ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τις συζητήσεις σχετικά με τις αμερικανικές προτάσεις για κατάπαυση του πυρός έδωσε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχαν ισραηλινές ομάδες για να συζητήσουν τις προτάσεις των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός με τον Λίβανο.

Μάλιστα πρόσθεσε πως  εκτιμά τις προσπάθειες των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε, «οι ομάδες μας συναντήθηκαν χθες ( 26 Σεπτεμβρίου) για να συζητήσουν την αμερικανική πρωτοβουλία για τον Λίβανο και πώς μπορούμε να προωθήσουμε τον κοινό στόχο της επιστροφής των ανθρώπων με ασφάλεια στα σπίτια τους. Θα συνεχίσουμε αυτές τις συζητήσεις τις επόμενες ημέρες».

Το πρωθυπουργικό γραφείο εξέδωσε επίσης μια ακόμη «διευκρίνιση» μετά τις δηλώσεις τόσο των ΗΠΑ όσο και της Γαλλίας ότι το Ισραήλ είχε δηλώσει ότι θα υποστήριζε την εκεχειρία των 21 ημερών που πρότειναν η Ουάσιγκτον και το Παρίσι πριν από τη χθεσινή αποκάλυψή της.

«Λόγω των πολλών λανθασμένων αναφορών γύρω από την πρωτοβουλία κατάπαυσης του πυρός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε μερικά σημεία», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου.

«Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράστηκαν με το Ισραήλ την πρόθεσή τους να υποβάλουν, μαζί με άλλους διεθνείς και περιφερειακούς εταίρους, μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός στο Λίβανο», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Το Ισραήλ συμμερίζεται τους στόχους της πρωτοβουλίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, να επιτρέψει στους ανθρώπους κατά μήκος των βόρειων συνόρων μας να επιστρέψουν με ασφάλεια και σιγουριά στα σπίτια τους», προσθέτει το πρωθυπουργικό γραφείο, λέγοντας ότι εκτιμά τις προσπάθειες των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ όμως η  κυβέρνηση του Ισραήλ δεσμεύτηκε την Πέμπτη πως δεν θα σταματήσει τον πόλεμο με το κίνημα Χεζμπολά πριν από «τη νίκη» ενώ οι μαζικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα σε ανατολικούς και νότιους τομείς του Λιβάνου.

Έγιναν δεκάδες πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολά, η οποία άνοιξε μέτωπο με το Ισραήλ την επομένη της άνευ προηγουμένου εφόδου της Χαμάς στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου. Το λιβανικό κίνημα ορκίζεται πως θα συνεχίσει τη δράση του «ως το τέλος της επίθεσης στη Γάζα».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παππάς: Δεν θα είμαι υποψήφιος – Δε θα εκδηλωθώ δημόσια υπέρ κάποιου υποψηφίου

Bitcoin: Σε πορεία για τον πιο κερδοφόρο Σεπτέμβριο από το 2013 – Άνοδος άνω του 10%

Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για OPTIMA, ΚΟΥΕΣ, ΠΡΟΦ, ΦΡΛΚ