Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

NBC: Η Χαμάς θα αφήσει ελεύθερους όλους τους άμαχους ομήρους αν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς

Χαμάς

Χαμάς

Η Χαμάς θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους άμαχους πολίτες που κρατά, μετά την τρομοκρατική της επίθεση στο Ισραήλ, αν ο ισραηλινός στρατός (IDF) σταματήσει τους βομβαρδισμούς του στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε αξιωματούχος της οργάνωσης μιλώντας στο NBC News.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η τρομοκρατική οργάνωση είναι αποφασισμένη να αφήσει τους ομήρους μέσα σε μια ώρα από την στιγμή που ο IDF ανακοινώσει το τέλος των επιθέσεων.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για να απελευθερωθούν τώρα οι όμηροι.

Σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση και των Ισραηλινών στρατιωτών που κρατούνται όμηροι, ο αξιωματούχος της Χαμάς είπε ότι το Ισραήλ πρέπει να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς ισχυρίστηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ γνωρίζουν ήδη τους όρους τους για την απελευθέρωση αμάχων ομήρων, επειδή η μαχητική ομάδα τους αποκάλυψε στις συνομιλίες της με τους ηγέτες πολλών αραβικών χωρών.

Νωρίτερα, πάντως, ο στρατιωτικός κλάδος της Χαμάς ανακοίνωσε πως επιτέθηκε με ρουκέτα R-160 κατά της πόλης Χάιφα. Η επίθεση έγινε λίγο μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, ο οποίος άφησε πίσω του τουλάχιστον 500 νεκρούς.

Διαβάστε επίσης

Δυτική Όχθη: Τριήμερο πένθος για τα θύματα στο νοσοκομείο της Γάζας

Γερμανία: Ειδικές δυνάμεις στην Κύπρο, για το ενδεχόμενο «στρατιωτικής εκκένωσης» από το Ισραήλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χτυπήθηκε νοσοκομείο στην Γάζα – Φόβοι για 500 νεκρούς