Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μέση Ανατολή – καταιγιστικές εξελίξεις: Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ η Τεχεράνη – Οιωνός για άμεσο χτύπημα

Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολλάχ Σεγιέντ Αλί Χοσσαϊνί Χαμενεΐ

Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολλάχ Σεγιέντ Αλί Χοσσαϊνί Χαμενεΐ, που «ορκίστηκε» εκδίκηση για το θάνατο Χανίγια

Ενισχύει τους φόβους για επικείμενο χτύπημα του Ιράν κατά του Ισραήλ, η NOTAM (ειδοποίηση πτητικών λειτουργιών) που εξέδωσε η Τεχεράνη για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει  ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, οι ΗΠΑ αναμένουν επίθεση από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και εντός 48 ωρών.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν καλούσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να υποστηρίζουν την ασφάλεια του Ισραήλ, ενώ  είχε δηλώσει ότι το Ιράν δεν επιδιώκει να κλιμακώσει τις περιφερειακές εντάσεις, αλλά πρέπει να τιμωρήσει το Ισραήλ για να αποτρέψει περαιτέρω αστάθεια.

Σε αυτό το κλίμα, το Ισραήλ προετοιμάζεται για επικείμενη επίθεση από το Ιράν και τις περιφερειακές ομάδες του ως αντίποινα για τις δολοφονίες του Φουάντ Σουκρ και του Ισμαήλ Χανίγια, ενώ την ίδια ώρα οι ΗΠΑ που στέλνουν αμυντικές ενισχύσεις, πιέζουν επίσης και για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Μάλιστα, νωρίτερα ισραηλινά μέσα ανέφεραν ότι κατά τη συνάντηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου με τους αρχηγούς ασφαλείας, συζητήθηκε το ενδεχόμενο το Ισραήλ να εξαπολύσει ένα προληπτικό χτύπημα για να αποτρέψει το Ιράν, εάν υπάρξουν αδιάσειστα στοιχεία ότι η Τεχεράνη ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επίθεση.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες μεταφέρουν μια μοίρα μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή και διατηρούν ένα αεροπλανοφόρο κοντά για να βοηθήσουν το Ισραήλ, πιέζουν επίσης τον Νετανιάχου να ενισχύσει τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα για την αποτροπή της κλιμάκωσης. Εκτιμάται ότι η επίτευξη εκεχειρίας θα μπορούσε να ηρεμήσει τις εντάσεις στην περιοχή αφού η Χεζμπολάχ επιτίθεται στο Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

G7: Η Ομάδα των Επτά καλεί σε αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Μέση Ανατολή: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα – Το Ισραήλ εξετάζει να επιτεθεί πρώτο στο Ιράν;

Ιράν προς ΗΠΑ: Σταματήστε να υποστηρίζετε το Ισραήλ