Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μέση Ανατολή: Απειλείται η διεθνής ασφάλεια προειδοποιεί το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) – «Βλέπει» κίνδυνο διάδοσης πυρηνικών

O Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) Jasem Mohamed AlBudaiwi.

Την ώρα που οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες για εκεχειρεία στη Μέση Ανατολή … «πνίγηκαν» στα νερά του Νείλου και μέσα από τις οξείες επιθέσεις της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ και το αντίστροφο, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) Jasem Mohamed Albudaiwi , προειδοποίησε για την απειλή της διεθνούς ασφάλειας, κάνοντας λόγο χρήση μέσων Τεχνητής Νοημοσύνης και πυρηνικών εάν ο πόλεμος συνεχιστεί.

Μάλιστα, ζήτησε επείγουσα διεθνή δράση για την αντιμετώπιση της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης και των συνεχιζόμενων παραβιάσεων στη Γάζα, τις οποίες προσδιόρισε ως τους κύριους μοχλούς κλιμάκωσης των κρίσεων στη Μέση Ανατολή και προέτρεψε αν προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους.

Μιλώντας στο «Alpbach Forum 2024», μια πρωτοβουλία Ηνωμένων Εθνών-Αυστρίας που επικεντρώνεται σε πολυμερείς συνεργασίες, ο Albudaiwi προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει την ισραηλινή κατοχή και να υποστηρίξει την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε το SPA.

Για τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης, επισκεφθείτε την ειδική σελίδα μας.

Οι δηλώσεις του Albudaiwi στο φόρουμ, που διοργανώθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων της Αυστρίας, υπογράμμισαν την ανάγκη για μια διεθνή διάσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να συζητήσουν τον τερματισμό της κατοχής και την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967.

Τόνισε ότι το να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τις ενέργειές του είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στην περιοχή.

Σύμφωνα με το SPA, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΣΚ τόνισε επίσης τη σημασία της μεταρρύθμισης και της ενίσχυσης του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών στη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο άνευ προηγουμένου αστάθειας.

Προειδοποίησε για νέες απειλές για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ένοπλων πληρεξουσίων από τα κράτη, της διάδοσης πυρηνικών όπλων και του ρόλου της τεχνητής νοημοσύνης στον πόλεμο πληροφοριών.

Για όλους τους τελευταίους τίτλους, ακολουθήστε το κανάλι μας στις Ειδήσεις Google στο διαδίκτυο ή μέσω της εφαρμογής.

Επιπλέον, ο Albudaiwi επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΣΚ για ειρηνική επίλυση συγκρούσεων, το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως όσον αφορά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα.

Επισήμανε τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του ΣΣΚ που στοχεύουν στην ενίσχυση των συνθηκών για διαπραγματεύσεις και τόνισε τις συνεχείς προσπάθειες του συμβουλίου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές που έχουν πληγεί από συγκρούσεις, όπως η Υεμένη και το Σουδάν, αναγνωρίζοντας τον σοβαρό αντίκτυπο αυτών των κρίσεων στην επισιτιστική ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών.

Το «Φόρουμ Alpbach 2024», το οποίο θα διαρκέσει από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου, χρησιμεύει ως πλατφόρμα για τη συζήτηση της πολυμερούς συνεργασίας και την ενίσχυση των παγκόσμιων εταιρικών σχέσεων ενόψει των αναδυόμενων προκλήσεων.

Με πληροφορίες από το  Αlarabiya

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στη Γάζα: Στο Κάιρο διαπραγματευτές της Χαμάς – Σε κίνδυνο 2,3 εκατ. άνθρωποι

Γκουτέρες: Ο ΟΗΕ καλεί Ισραήλ και Χεζμπολάχ να παύσουν τις εχθροπραξίες

Τζο Μπάιντεν: Επικοινωνία με Νετανιάχου – Επείγει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα