ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όλο και πιο εύθραυστη φαίνεται η εκεχειρία στον Λίβανο, με την Χεζμπολάχ να επιβεβαιώνει ότι εξαπέλυσε επίθεση σε θέση του ισραηλινού στρατού(IDF), μετά τις «επανειλημμένες παραβιάσεις», όπως υποστηρίζει, κατάπαυσης του πυρός από το Ισραήλ.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υπόσχεται αποφασιστική απάντηση: «Τα πυρά της Χεζμπολάχ στο όρος Ντοβ αποτελούν σοβαρή παραβίαση της εκεχειρίας και το Ισραήλ θα απαντήσει δυναμικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να επιβάλλουμε την κατάπαυση του πυρός και να απαντήσουμε σε κάθε παραβίαση από τη Χεζμπολάχ – μια μικρή παραβίαση θα αντιμετωπιστεί ως μεγάλη».
Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η επίθεσή της στο όρος Ντοβ είναι «μια αρχική προειδοποίηση» ως απάντηση στα πλήγματα του IDF στον Λίβανο εν μέσω της κατάπαυσης του πυρός και στη «συνεχή παραβίαση του λιβανέζικου εναέριου χώρου από εχθρικά ισραηλινά αεροσκάφη».
Ο IDF έχει αρνηθεί την παραβίαση της εκεχειρίας, λέγοντας ότι οι επιδρομές του τις τελευταίες ημέρες στόχευαν τις παραβιάσεις της εκεχειρίας από τη Χεζμπολάχ.
Διαβάστε επίσης:
Σολτς: Η Ρωσία δεν μπορεί να «υπαγορεύσει την ειρήνη» στην Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βουλή: Εντός της ημέρας η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση Προκαταρκτικής για την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος στα Τέμπη
- Βουλή: Αύριο η 3η ψηφοφορία για νέο ΠτΔ
- Walt Disney: Άλμα 44% στα προσαρμοσμένα κέρδη του τελευταίου τριμήνου 2024
- Αριστείδης Πίττας: Κερδοφόρες ναυλώσεις για την Euroseas – mononewsTV