ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανία: Ποιος πρώην πρωθυπουργός τιμωρήθηκε με 400.000 ευρώ γιατί οδηγούσε γρήγορα – Με ρόλο στη νέα κυβέρνηση
Η Ελλάδα είναι σήμερα μια διαφορετική χώρα, τόνισαν νωρίτερα απόψε οι συνομιλητές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ίδρυμα «Κόνραντ Ανετανάουερ» και τον συνεχάρηκαν για την οικονομική και πολιτική πρόοδο που έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νόρμπερτ Λάμερτ και ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς σημείωσαν ακόμη ότι η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων επενδυτικός προορισμός και ένας ισχυρός πυλώνας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Μερτς παραδέχθηκε ακόμη ότι είχε αμφιβολίες σχετικά με την ορθότητα της απόφασης να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, δήλωσε ωστόσο ότι εκ των υστέρων έκανε λάθος και συνεχάρηκε όσους το αποφάσισαν κατά του Grexit.
Αναφερόμενος στην Τουρκία, κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ζημίωνε ιδιαίτερα τη χώρα του και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με την ‘Αγκυρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης από το Βερολίνο: «Θα πρέπει να καταφέρουμε η Ελλάδα να συγκλίνει με την Ευρώπη»
Μητσοτάκης: Στο Βερολίνο για αύξηση πόρων στο μεταναστευτικό – Συνάντηση με Σολτς την Τρίτη
Ελλάδα-Τουρκία: Συμφωνία για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης – Τι αποφασίστηκε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μιχαηλίδου: «Απαντάμε στο στεγαστικό πρόβλημα με 6,5 δις. ευρώ και ναυαρχίδες το Σπίτι μου ΙΙ και την Κοινωνική Αντιπαροχή»
- Τραμπ: Σε ασταμάτητες συζητήσεις για τους δασμούς – Φήμες για «όργιο» λόμπινγκ
- Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ολοκληρωμένη στήριξη των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού»
- Φρεντέρικσεν: Οι ΗΠΑ δεν θα πάρουν τον έλεγχο της Γροιλανδίας
