Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μελόνι: Καμία νομική και πολιτική αξία η προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία

Τζόρτζια Μελόνι

Τζόρτζια Μελόνι

Η ενέργεια της Ρωσίας να προσαρτήσει τέσσερις ουκρανικές περιοχές δεν έχει “καμία νομική και πολιτική αξία”, δήλωσε την Παρασκευή η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία αναμένεται ευρέως να διοριστεί ως η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας τον επόμενο  μήνα.

Σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Μελόνι δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν “αποδεικνύει για άλλη μια φορά το σοβιετικού τύπου, νεο – ιμπεριαλιστικό όραμά του που απειλεί την ασφάλεια ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου” και κάλεσε τη Δύση σε ενότητα απέναντι στις ενέργειες της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία νωρίτερα κήρυξε την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών – Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα – μετά τη διεξαγωγή “εικονικών” δημοψηφισμάτων. Οι δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο δήλωσαν ότι τα δημοψηφίσματα αυτά παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και ότι ήταν καταναγκαστικά και μη αντιπροσωπευτικά.

Διαβάστε επίσης

Μελόνι: Χωρίς κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική δεν μπορεί να υπάρξουν αποτελεσματικές λύσεις