Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μελόνι για δικαστικό μπλόκο στη μεταφορά μεταναστών σε Αλβανία: «Θα βρούμε μια λύση»

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου της Ρώμης, βάσει της οποίας οι δώδεκα μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης που δημιούργησε η κυβέρνησή της στη βόρεια Αλβανία, θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ιταλία, διότι δεν προέρχονται από ασφαλείς χώρες.

«Θα βρω μια λύση και στο πρόβλημα αυτό. Συγκάλεσα ήδη υπουργικό συμβούλιο για τη Δευτέρα, για να εγκρίνουμε κανόνες που να μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε το εμπόδιο αυτό. Δεν νομίζω ότι είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης να ορίζει ποιες είναι ή δεν είναι ασφαλείς χώρες. Είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης και κατά συνέπεια θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει καλύτερα τι σημαίνει ασφαλής χώρα», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα προσφύγει μέχρι και στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας».

Από τη μεριά της, η ιταλική κεντροαριστερή αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους και μέσω της γραμματέως του Δημοκρατικού Κόμματος, της Έλι Σλάιν, υπογραμμίζει: «η κυβέρνηση Μελόνι τώρα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους Ιταλούς και να ξεστήσει όλα όσα έφτιαξε στην Αλβανία, κάνοντας ένα βήμα πίσω. Οι νόμοι ισχύουν για όλους, πρώτα απ΄όλα για την κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

«Σύγκρουση» Μελόνι – δικαιοσύνης για τους μετανάστες

Κιρ Στάρμερ: Ο θάνατος του Σινουάρ είναι μια “ευκαιρία” για την προώθηση της εκεχειρίας στη Γάζα

Ζελένσκι: Οι σύμμαχοι που παροτρύνουν για συνομιλίες με τη Ρωσία παίζουν το παιχνίδι της Μόσχας