• Διεθνής πολιτική

    Μελανσόν: Ο Μακρόν πρέπει να παραδεχτεί την ήττα του

    • NewsRoom
    Ζαν Λικ Μελανσόν

    Ζαν Λυκ Μελανσόν


    Στις πρώτες του δηλώσεις λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων δημοσκοπήσεων προχώρησε νωρίτερα, ο αρχηγός του Νέου Λαϊκού Μετώπου Ζαν Λυκ Μελανσόν.

    Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο «πέτυχε ένα αποτέλεσμα που μας είπαν ότι ήταν αδύνατο. Ο γαλλικός λαός απέρριψε ξεκάθαρα το χειρότερο σενάριο και σήμερα το βράδυ η Εθνική Συσπείρωση απέχει πολύ από το να έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Το αντίθετο μάλιστα», είπε ο Μελανσόν.

    «Ο Μακρόν πρέπει να παραδεχτεί την ήττα του» είπε ο Μελανσόν, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει. «Ο πρόεδρος έχει καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει» τόνισε και δεσμεύτηκε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, μόνο το πρόγραμμά του και ολόκληρο το πρόγραμμά του», τόνισε.

    Ο Μακρόν δεν θα κάνει δηλώσεις

    Το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θα κάνει δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. Ο Μακρόν, αν και δεν κέρδισε στις εκλογές, βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν τρίτο.

    Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο βρίσκεται στην κορυφή καθώς προβλέπεται να κερδίσει μεταξύ 172 και 192 έδρες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Δεύτερο κόμμα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι το κόμμα του Μακρόν (μεταξύ 150 και 170 έδρες) ενώ η Εθνική Συσπείρωση έρχεται τρίτη με 132 έως 152 έδρες ).

    Διαβάστε επίσης:

    H απόλυτη ανατροπή στη Γαλλία – Πρώτος ο Μελανσόν, δεύτερος ο Μακρόν και τρίτη η Λεπέν

    Τι θα συμβεί αν ενώσουν τις δυνάμεις τους Μελόνι και Λεπέν;

    Στα ύψη οι τιμές των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη



    ΣΧΟΛΙΑ