ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρησή τους κατά του εργοστασίου χάλυβα του Azovstal, στην Μαριούπολη, σύμφωνα με αναφορές από την πόλη.
Όπως αναφέρει το Associated Press, το οποίο επικαλείται Ουκρανό στρατιώτη μέσα στο συγκρότημα, το εργοστάσιο δέχεται επίθεση. Νωρίτερα, ο αρχηγός της αστυνομίας της Μαριούπολης ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός «έχει αρχίσει να εισβάλλει στο εργοστάσιο σε πολλά σημεία».
Οι αναφορές έρχονται εν μέσω μιας προσπάθειας του ΟΗΕ για εκκένωση αμάχων από το εργοστάσιο. Από την πλευρά του το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA, κατηγορεί τους Ουκρανούς στρατιώτες πως χρησιμοποίησαν την εκεχειρία που κηρύχθηκε για να μετακινηθούν σε καλύτερες θέσεις.
Υπενθυμίζεται πως σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε διατάξει τον στρατό του να μην εισβάλει στο εργοστάσιο αλλά να το αποκλείσει.
Περίπου 200 άμαχοι εκτιμάται ότι παραμένουν παγιδευμένοι σε καταφύγια κάτω από το εργοστάσιο. Αξιωματούχος του ΟΗΕ γνωστοποίησε ότι 101 άμαχοι εκκενώθηκαν επιτυχώς από το Azovstal.
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων στη Δύση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευάγγελος Μυτιληναίος: Οι 5 άξονες ανάπτυξης της Metlen – Το σχέδιο για EBITDA 2 δισ. ευρώ και εισαγωγή στο LSE (video)
- Ποια συμπτώματα προειδοποιούν ότι χρειαζόμαστε ένα check up;
- Μητσοτάκης στο υπουργικό: Σε «μοντέλο ΔΕΗ» η εξυγίανση στον ΟΣΕ
- Σαράντης: Αναλαμβάνει το Dr. Beckmann στην ελληνική αγορά
