• Διεθνής πολιτική

    Μαρίν Λεπέν: Τέλος στη συνεργασία με το ακροδεξιό AfD της Γερμανίας, μετά τα σχόλια για τους Ναζί

    Μαρίν Λεπέν

    Μαρίν Λεπέν


    Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, το οποίο αναμένεται να κατατροπώσει την ομάδα την πλευρά του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις φετινές ευρωεκλογές στη Γαλλία, δήλωσε ότι θα τερματίσει τη συνεργασία με την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από δηλώσεις του επικεφαλής υποψηφίου του γερμανικού κόμματος που σχετίζονται με τους Ναζί.

    Η απόφαση ήρθε μετά τα σχόλια του Μαξιμίλιαν Κραχ του AfD σχετικά με τα εγκλήματα των Waffen-SS του ναζιστικού κόμματος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

    O Κραχ, μάλιστα, είχε ήδη δεχτεί πιέσεις, καθώς ο βοηθός του στο ευρωκοινοβούλιο κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

    Ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης της Λεπέν, Λουί Αλιό, δήλωσε την Τρίτη ότι το κόμμα δεν θα συνεργάζεται πλέον με το AfD στο πλαίσιο της ευρωομάδας  «Ταυτότητα και Δημοκρατία»  (ID). «Σαφώς δεν έχουμε το ίδιο όραμα για τον κόσμο», είπε σε συνέντευξή του.

    Η απόφαση του κόμματος της Λεπέν να χωρίσει με το AfD αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Liberation. Η γαλλική ακροδεξιά προηγείται στις δημοσκοπήσεις με διψήφιο ποσοστό ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

    Διαβάστε επίσης

    Λαγκάρντ: Βλέπει μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο καθώς ο πληθωρισμός είναι «υπό έλεγχο»

    FED: Ο υψηλός πληθωρισμός εξακολουθούσε να προβληματίζει τα νοικοκυριά στα τέλη του 2023

    Ιταλία: Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ γρονθοκόπησε θρυλικό Ιταλό παπαράτσι



    ΣΧΟΛΙΑ