Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Λίβανος: Η UNIFIL κατήγγειλε εισβολή ισραηλινών αρμάτων στις εγκαταστάσεις της

κυανόκρανοι της UNIFIL στο Λίβανο

Στρατιώτες της UNIFIL στο Λίβανο

Η ειρηνευτική δύναμη UNIFIL στο Λίβανο ανακοίνωσε ότι έχει αναφέρει κι άλλες παραβιάσεις των θέσεών των δυνάμεών της στον Λίβανο, από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται κι αυτό που περιγράφεται ως «η δια της βίας σημερινή εισβολή ισραηλινών αρμάτων μάχης στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεών της».

Εκπρόσωπος των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο Λίβανο ανέφερε το Σάββατο πως το Ισραήλ ζήτησε από την δύναμη να εγκαταλείψει τις θέσεις της στο νότιο Λίβανο, όπου το Ισραήλ συγκρούεται με τη λιβανική μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Μας ζήτησαν να αποσυρθούμε «από τις θέσεις κατά μήκος της Μπλε Γραμμής… ή έως και πέντε χιλιόμετρα (τρία μίλια) από τη Μπλε Γραμμή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της UNIFIL, Αντρέα Τενέντι, χρησιμοποιώντας τον όρο για τη γραμμή οριοθέτησης μεταξύ των δύο χωρών.

«Αλλά υπήρξε μια ομόφωνη απόφαση να μείνουμε».

Ο Τενέντι είπε επίσης ότι οι συγκρούσεις Ισραήλ-Χεζμπολάχ στα νότια της χώρας προκάλεσαν «πολλές ζημιές» στις θέσεις της.

Ο Τενέντι είπε επίσης ότι φοβάται ότι η ισραηλινή κλιμάκωση κατά της Χεζμπολάχ στο νότο της χώρας θα μπορούσε σύντομα να ξεφύγει από τον έλεγχο. Αυτό κινδυνεύει «να μετατραπεί πολύ σύντομα σε μια περιφερειακή σύγκρουση με καταστροφικές επιπτώσεις για όλους», είπε ο Τενέντι, ζητώντας μια διπλωματική λύση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ισραήλ Κατς: «Persona non grata» για το Ισραήλ ο Αντόνιο Γκουτέρες

ΠΑΣΟΚ: Το πρώτο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου από το Μεγανήσι

Άν. Διαμαντοπούλου: Από τη Δευτέρα προτεραιότητα έχει η πολιτική