Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Λίβανος: Δήλωση στήριξης του υπαρχηγού της Χεζμπολάχ για κατάπαυση του πυρός

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση στηρίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας για τον Λίβανο, αλλά για πρώτη φορά παρέλειψε οποιαδήποτε αναφορά σε συμφωνία εκεχειρίας για τη Γάζα ως προϋπόθεση για να σταματήσουν τα πυρά της οργάνωσης κατά του Ισραήλ.

Ο Ναΐμ Κασέμ δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ υποστηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου του κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι, συμμάχου της Χεζμπολάχ, να εξασφαλίσει τη διακοπή των μαχών, οι οποίες κλιμακώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες με τις ισραηλινές χερσαίες επιδρομές και τη δολοφονία ορισμένων από τα κορυφαία στελέχη της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου του γενικού γραμματέα Σαγιέντ Χασάν Νασράλα.

«Υποστηρίζουμε την πολιτική πρωτοβουλία του Μπέρι για κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Κασέμ σε ένα 30λεπτο τηλεοπτικό διάγγελμα, σύμφωνα με το Reuters.

«Σε κάθε περίπτωση, αφού το θέμα της κατάπαυσης του πυρός λάβει μορφή και μόλις η διπλωματία μπορέσει να το επιτύχει, όλες οι άλλες λεπτομέρειες μπορούν να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις», είπε. «Εάν ο εχθρός (Ισραήλ) συνεχίσει τον πόλεμό του, τότε το πεδίο της μάχης θα αποφασίσει».

Ο Κασέμ τόνισε παράλληλα ότι οι δυνατότητες της οργάνωσης είναι άθικτες και ότι είχε αυξήσει τις πυραυλικές της βολές κατά του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Αυτές οι τροφές είναι το ελιξίριο μακροζωίας και πνευματικής υγείας, σύμφωνα με έρευνα

Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής: Τα 4 καμπανάκια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Kωνσταντίνος Κυρανάκης: Τι κερδίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τα νέα μέτρα