• Διεθνής πολιτική

    Λαβρόφ προς ΗΠΑ: Μην αστειεύεστε με τις «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας

    • NewsRoom
    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ


    Να μην αστειεύονται με τις «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας, προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ερωτηθείς για τις πιθανές παραδόσεις αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

    Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον χάνει την αίσθηση «της αμοιβαίας ανάσχεσης» με τη Ρωσία και αυτό είναι επικίνδυνο.

    «Δεν θα εκπλαγώ από τίποτα – οι Αμερικανοί έχουν ήδη ξεπεράσει το όριο που έθεσαν για τον εαυτό τους. Τους υποκινούν και ο Ζελένσκι το βλέπει αυτό φυσικά και το εκμεταλλεύεται», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, μεταξύ άλλων παρέχοντας άρματα μάχης, προηγμένους πυραύλους και μαχητικά αεροσκάφη F-16, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ρωσίας.

    «Έχουν την πεποίθηση ότι κανείς δεν θα τους αγγίξει», τόνισε ο Λαβρόφ, συμπληρώνοντας ότι αυτό «υπονομεύει όλες τις αρχές που είχαν στηρίξει τη στρατηγική σταθερότητα με την Ουάσιγκτον από τη σοβιετική εποχή».

    Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Ζελένσκι ζητεί από τους συμμάχους του να επιτρέψουν πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς.

    Η ρωσική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ανέφερε μέσω του Telegram ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβι.

    Ο πρόεδρος Ζελένσκιι δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία χρειάζεται «νέα ενέργεια» καθώς προέβη στον μεγαλύτερο κυβερνητικό ανασχηματισμό από την έναρξη του πολέμου κατά της Ρωσίας.

    «Χρειαζόμαστε νέα ενέργεια σήμερα, και αυτά τα βήματα σχετίζονται μόνο με την ενίσχυση του κράτους μας σε διάφορες κατευθύνσεις» δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης.

    Στο μεταξύ, την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, μέσω επιστολής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφάντσουκ σήμερα.

    Ο Ρουσλάν Στεφάντσουκ δήλωσε ότι η πιθανή παραίτηση του Κουλέμπα θα «εξεταστεί σε μία από τις προσεχείς συνεδριάσεις της ολομέλειας», αλλά δεν έδωσε ημερομηνία, όπως αναφέρει το Kyiv Post.

    Διαβάστε επίσης: 

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι – Aνασχηματισμός: Η Ουκρανία χρειάζεται «νέα ενέργεια»

    Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ – Επτά νεκροί, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά

    Ουκρανία: Η πρώτη κυρία λέει ότι ο αριθμός των νεκρών στην επίθεση της Πολτάβα ανήλθε σε 47



    ΣΧΟΛΙΑ