ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 20 Ιανουαρίου, στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.
Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας πως αποκλειστικό θέμα συζήτησης είναι η διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων.
Ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε ότι η 20η Ιανουαρίου ήταν εκ των ημερομηνιών που πρότεινε η ελληνοκυπριακή πλευρά στον Τουρκοκύπριο ηγέτη για τη συνάντηση.
«Πηγαίνουμε σε αυτή τη συνάντηση με εποικοδομητική στάση και ελπίζουμε να επιδειχθεί η ίδια ειλικρινής βούληση από την άλλη πλευρά για τη διευκόλυνση του στόχου, που είναι το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης», είπε στην εφημερίδα Πολιτεία ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
Η Κύπρος έχει εννέα περάσματα κατά μήκος της πράσινης γραμμής μήκους 180 χιλιομέτρων που χωρίζει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Χιλιάδες τα χρησιμοποιούν καθημερινά, με συνέπεια μεγάλες ουρές και μποτιλιαρίσματα.
Η 20η Ιανουαρίου ήταν εκ των ημερομηνιών που πρότεινε η ελληνοκυπριακή πλευρά στον Τουρκοκύπριο ηγέτη για τη συνάντηση.
Διαβάστε επίσης:
Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει συνάντηση με τον Πούτιν για να «τελειώσει» ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ελληνικό: Αυτό είναι το νέο συγκρότημα κατοικιών στη Little Athens
Ποια εταιρεία αγόρασε το 49% του «στρατηγείου» που στεγάζεται η αυτοκρατορία του Μέρντοχ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουκρανία: Επιβεβαιώθηκε ότι στην Σούμι όπου έγινε το ρωσικό πυραυλικό χτύπημα γινόταν συγκέντρωση στρατιωτών
- Λιανεμπόριο τροφίμων: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία – Πώς θα κινηθεί η αγορά το 2025 (έρευνα NielsenIQ)
- Μητσοτάκης προς Τασούλα: Όλες οι ενδείξεις για την οικονομία είναι θετικές – Η 1η επίσημη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο (βίντεο)
- Η νέα ηγεσία του Λιμενικού Σώματος
