• Διεθνής πολιτική

    Κόμπος (ΥΠΕΞ Κύπρου): Η ΕΕ εξέφρασε με σαφήνεια ότι το Κυπριακό αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την πρόοδο στα ευρωτουρκικά

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος


    «Δόθηκε η ευκαιρία στην ΕΕ, τόσο σε θεσμικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κρατών-μελών, να εκφράσει με απόλυτη σαφήνεια τις θέσεις της γύρω από το Κυπριακό σε σχέση με το πώς αυτό αποτελεί σημαντικό θεμελιώδη παράγοντα ως προς την πρόοδο στα ευρωτουρκικά», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, λίγο μετά την ολοκλήρωση του γεύματος εργασίας που είχαν οι 27 υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ, με τον Τούρκο ομόλογό τους, Χακάν Φιντάν.

    Ο Κ. Κόμπος ανέφερε ότι «η συζήτηση ήταν μακρά» με τον προσκεκλημένο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών. Όπως είπε, η κυπριακή πλευρά είναι «απόλυτα ικανοποιημένη» από την «προσέγγιση των άλλων κρατών μελών επί του ζητήματος». «Είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποσύνδεση του Κυπριακού από την όποια πρόοδο μπορεί να προκύψει στο ζήτημα των ευρωτουρκικών. Στην συνέχεια και κατά την πρόοδο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα τα οποία αποτελούν πάγιες θέσεις της τουρκικής πλευράς, ζητήματα τα οποία απαντήθηκαν με απόλυτη σαφήνεια στη βάση της διεθνούς νομιμότητας», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου.

    Διαβάστε επίσης

    Ελβετία: Η χώρα πρέπει να είναι πιο ευέλικτη ως προς την ουδετερότητά της και να συνεργαστεί περισσότερο με το ΝΑΤΟ

    Ζοζέπ Μπορέλ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει τη «δημοκρατική νομιμότητα» του προέδρου Μαδούρο

    Ταγιάνι: Η επιχείρηση Ασπίδες θα συνοδεύσει το ελληνικό πετρελαιοφόρο που επλήγη από τους Χούθι



    ΣΧΟΛΙΑ