Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Κομισιόν: Θα χρηματοδοτεί τις οικειοθελείς επιστροφές παράνομων μεταναστών 

Κομισιόν, Σημαία ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στις υποβοηθούμενες εθελοντικές επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς το νόμιμο δικαίωμα παραμονής στην ΕΕ, εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του Ταμείου Μετανάστευσης και Ένταξης για το Άσυλο (AMIF / ΤΑΜΕ), προκειμένου να βοηθηθούν τα κράτη μέλη των οποίων τα συστήματα επιστροφών υφίστανται πίεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα κράτη μέλη που συμμετέχουν στο ΤΑΜΕ είναι επιλέξιμα και μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 15 Νοεμβρίου 2024.

Η θέσπιση ενός αποτελεσματικού κοινού συστήματος της ΕΕ για τις επιστροφές είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Η εκούσια επιστροφή και η βιώσιμη επανένταξη αποτελούν βασικά στοιχεία του κοινού συστήματος της ΕΕ για τις επιστροφές.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα προγράμματα υποβοηθούμενης εθελοντικής επιστροφής και επανένταξης δίνουν στους επιστρεφόμενους τη δυνατότητα να επιστρέψουν με ασφάλεια στην πατρίδα τους με αξιοπρεπή τρόπο και να λάβουν υπόψη τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τις προοπτικές τους μόλις επιστρέψουν.

Διαβάστε επίσης:

Κορυφαίος τραπεζίτης και πασίγνωστος επιχειρηματίας εμπλέκονται σε «καρουζέλ» που ζημίωσε το Δημόσιο 35 εκατ. ευρώ

Πρωτογενές πλεόνασμα μαμούθ 8,7 δισ. στο εννεάμηνο – Πάνω από 2,5 δισ. η υπέρβαση των φορολογικών εσόδων

Xρυσός: Προβλέψεις της αγοράς για άνοδο 10% το 2025 και νέο ρεκόρ