ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Είναι ήδη από τώρα σαφές ότι από τις αρχές του επόμενου έτους θα ασχοληθούμε με την εφαρμογή του κανονισμού για τον μηχανισμό ελέγχου της τήρησης των αρχών του κράτους δικαίου και έτσι θα ασχοληθούμε επίσης με την Πολωνία και την Ουγγαρία», δήλωσε η Γιούροβα σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του Βερολίνου «Tagesspiegel».
Κατά των δύο χωρών τρέχουν ήδη οι -προβλεπόμενες από το άρθρο 7 της Συνθήκης της ΕΕ – διαδικασίες, οι οποίες θεωρητικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου (του αντιπροσώπου της κυβέρνησης αυτού του κράτους μέλους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο).
«Στην περίπτωση της Πολωνίας, αφορά -μεταξύ άλλων- στην μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος το 2015. Και στην Ουγγαρία υπάρχουν επίσης πολλά κρούσματα κακοδιοίκησης τα οποία θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη σωστή χρήση των επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) συνέστησε τη διερεύνηση ορισμένων (τέτοιων) περιπτώσεων, ωστόσο, αυτές οι συστάσεις δεν βρήκαν ανταπόκριση από τις ουγγρικές αρχές», πρόσθεσε η Γιούροβα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ