• Διεθνής πολιτική

    Κοινό άρθρο Μακρόν – Σολτς: Ζητούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν


    Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησαν σε κοινό άρθρο γνώμης στους Financial Times ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταβάλει δραματικές προσπάθειες για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, διαφορετικά κινδυνεύει να δει τον τρόπο ζωής της να υπονομεύεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

    Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται είναι περαιτέρω προσπάθειες για την απαλλαγή της οικονομίας από τον άνθρακα, αφήνοντας όμως τον τρόπο για να γίνει αυτό στα κράτη μέλη, έγραψαν, σε κάτι που φαίνεται να είναι μια ώθηση για τη γαλλική βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας.

    Οι ηγέτες προέτρεψαν επίσης τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ολοκληρώσουν την ενιαία χρηματοπιστωτική αγορά με την καθιέρωση κοινών πλαισίων αφερεγγυότητας, φορολογίας και επενδύσεων.

    “Δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένα τα θεμέλια πάνω στα οποία έχουμε οικοδομήσει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας και τον ρόλο μας στον κόσμο”, έγραψαν στο άρθρο τους, το οποίο αναμένεται να δημοσιευθεί στην έκδοση της Τρίτης της εφημερίδας.

    “Η Ευρώπη μας είναι θνητή και πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση”, αναφέρουν.

    Οι δύο ηγέτες ανέφεραν ότι “Θα απανθρακοποιήσουμε τα ενεργειακά μας συστήματα, σεβόμενοι παράλληλα τις εθνικές επιλογές για το αντίστοιχο ενεργειακό μείγμα. Για να τονώσουμε τις επενδύσεις, πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με μια πραγματικά ολοκληρωμένη χρηματοπιστωτική αγορά. Γαλλία και Γερμανία προτείνουν νέα ώθηση για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ. Η ΕΕ πρέπει να εναρμονίσει το εταιρικό δίκαιο αφερεγγυότητας, το φορολογικό δίκαιο και να δημιουργήσει επενδυτικά προϊόντα σε επίπεδο ΕΕ”.

    Διαβάστε επίσης:
    Πολωνία: Η Βαρσοβία θα περιορίσει τις μετακινήσεις των Ρώσων διπλωματών στο έδαφός της

    Κόντρα Υπουργείου Οικονομικών – ΣΥΡΙΖΑ για τον πληθωρισμό στο ελαιόλαδο

    Χρ. Στυλιανίδης: Μαζί θα βρούμε τις λύσεις και στόχος μας είναι το καλό της Σαντορίνης



    ΣΧΟΛΙΑ