• Διεθνής πολιτική

    Κίνα: Υπό έρευνα για «σοβαρές παραβιάσεις» του νόμου ο υπουργός Γεωργίας

    • Bloomberg
    Tang Renjian

    Tang Renjian (Πηγή: english.moa.gov.cn)


    Ο υπουργός Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Κίνας, Tang Renjian, βρίσκεται υπό έρευνα για «σοβαρές παραβιάσεις» του νόμου, σύμφωνα με σε ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Πειθαρχικού Ελέγχου και της Εθνικής Εποπτικής Επιτροπής.

    Ο 62χρονος Renjian, «υπόκειται επί του παρόντος σε πειθαρχικό έλεγχο και εποπτική έρευνα», ανέφεραν οι επιτροπές, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

    Σημειώνεται ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ακολουθεί μια εκτεταμένη εκστρατεία κατά της διαφθοράς, την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να πειθαρχήσει το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα.

    Μόνο τον Μάιο, υπήρξαν περισσότερες από 30 ανακοινώσεις για νέες έρευνες από την υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς.

    Ο Tang διορίστηκε υπουργός Γεωργίας τον Δεκέμβριο του 2020. Μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του έγινε πριν από τρεις ημέρες, όταν εκφώνησε ομιλία σε συνέδριο στην πόλη Ξιανγιάνγκ της επαρχίας Σαανσί.

    Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία στο υπουργείο Γεωργίας, ενώ εργάστηκε σε διάφορους ρόλους στον τομέα για περίπου δύο δεκαετίες, πριν περάσει από επαρχιακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης περιοχής Γκουανγκσί και της επαρχίας Γκανσού.

    Υπήρξε επίσης επικεφαλής της εκστρατείας για την επισιτιστική ασφάλεια της Κίνας, η οποία αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

    Διαβάστε επίσης: 

    Σλοβακία: Σταθερή αλλά σοβαρή η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού μετά το χειρουργείο

    Γάζα: Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια

    Ζελένσκι: Αναμένει ευρύτερη επίθεση της Ρωσίας – Απορρίπτει την ολυμπιακή εκεχειρία



    ΣΧΟΛΙΑ