Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κιμ Γιονγκ Ουν: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τα σενάρια για την υγεία του

Κιμ Γιονγκ Ουν

Για πρώτη φορά μετά από 20 ημέρες και τα σενάρια για την υγεία του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε δημοσίως σε εγκαίνια για το άνοιγμα ενός εργοστασίου λιπασμάτων, όπως μεταδίδουν τα κρατικά Μέσα της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έκοψε την κορδέλα κατά το άνοιγμα ενός εργοστασίου λιπασμάτων, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Sunchon, βόρεια της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ.

Τον Κιμ συνόδευε η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Τζονγκ, η οποία εμφανίστηκε το προηγούμενο διάστημα ως η πιθανότερη διάδοχος στην περίπτωση που επιβεβαιωνόταν το σενάριο θανάτου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι άνθρωποι στο εργοστάσιο «ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς» όταν εμφανίστηκε. Το ρεπορτάζ και η παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν στα εγκαίνια του εργοστασίου επιβεβαιώθηκαν και από το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Μάλιστα, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του Βορειοκορεάτη ηγέτη προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι καλά στην υγεία του και να διαψεύσουν τις φήμες.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια του Κιμ Γιονγκ Ουν, που σύμφωνα με τα κρατικά βορειοκορεάτικα Μέσα, πραγματοποιήθηκε «μετά από τον ορυμαγδό φημών για την υγεία του και τα σενάρια ακόμη και για ενδεχόμενο θάνατό του και διαδοχή του από την αδελφή του».

Άλλα σενάρια ήθελαν τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ να έχει αποσυρθεί σε θέρετρο, προκειμένου να μπει σε καραντίνα, μετά από πιθανά κρούσματα στην προσωπική του φρουρά.