• Διεθνής πολιτική

    Κίεβο: Δύο εκρήξεις την ώρα που ο Γκουτέρες συναντούσε τον Ζελένσκι στην πόλη

    • NewsRoom
    Αντόνιο Γκουτέρες - Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Αντόνιο Γκουτέρες – Βολοντίμιρ Ζελένσκι (EPA/SERGEY DOLZHENKO)


    Δύο εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο, το βράδυ της Πέμπτης, όπως αναφέρει το  Reuters, την ώρα που στην πρωτεύουσα της Ουκρανία βρισκόταν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

    Πέρα από το Reuters, το CNN ανέφερ ότι το προσωπικό του στο Κίεβο είχε παρατηρήσει δύο μεγάλες εκρήξεις ανατολικά του κέντρου της πόλης.

    Το Kiev Independant αναφέρει πως δύο δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου. Καπνός υψώνεται πάνω από το κέντρο της πόλης. Οι εκρήξεις μπορεί να υποδηλώνουν είτε ότι ένας πύραυλος χτύπησε την πόλη, είτε ότι αναχαιτίστηκε από την αεράμυνα της Ουκρανίας.

    Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ζελένσκι Μιχαήλο Ποντόλιακ, πρόκειται για χτύπημα με ρωσικούς πυραύλους, την ώρα που στην πρωτεύουσα τς Ουκρανίας βρίσκεται ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε μετά τις επαφές που είχε στο Κίεβο, ότι τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστεί δυνατή η εκκένωση του εργοστασίου χάλυβα στη Μαριούπολη, όπου έχουν βρει καταφύγιο στρατιώτες και άμαχοι.

    «Στην παρούσα φάση, μπορώ μόνο να σας πω ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να πραγματοποιηθεί (η εκκένωση). Δεν πρόκειται να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο που θα μπορούσε να υπονομεύσει αυτήν την πιθανότητα», είπε ο Γκουτέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    Από την πλευρά του ο Ζελένσκι δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω – όπως και οι συγγενείς όσων έχουν εγκλωβιστεί στο Azovstal (στο εργοστάσιο χάλυβα) – ότι ο γενικός γραμματέας (του ΟΗΕ) κι εμείς θα καταφέρουμε να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Απαγόρευσε στον Τζαστίν Τριντό και 600 Καναδούς την είσοδο στη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ