Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

«Κεραυνοί» Μπερλουσκόνι σε Μελόνι: «Υπερφίαλη, αναιδής και αλαζόνας»

Μπερλουσκόνι Μελόνι

Επεισόδιο μεταξύ Μπερλουσκόνι και Μελόνι κατά την διάρκεια των συζητήσεων για την νέα Ιταλική κυβέρνηση. Ο λόγος της έντασης ήταν μία φωτογραφία από την χθεσινή (13/10) συνεδρίαση της Γερουσίας, την οποία δημοσιεύει σήμερα, μεταξύ των άλλων, και η εφημερίδα Corriere Della Sera, σε σημειώσεις σε χαρτί που βρισκόταν πάνω στο έδρανο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η πρόεδρος των «Αδελφών της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, χαρακτηρίζεται «υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδής και αλαζόνας».

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το χαρτί αυτό τοποθετήθηκε πάνω στο έδρανο, μετά την άρνηση της Μελόνι να δεχθεί το αίτημα του «μίστερ τιβί» για υπουργοποίηση της στενής του συνεργάτιδας, της Λίτσια Ροντζούλι. Στο ίδιο σημείωμα, αναφέρεται: «Η Τζόρτζια δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί αλλαγές, δεν γίνεται να συμφωνήσεις μαζί της».

Η επίσκεψη Μελόνι στον Μπερλουσκόνι

Ο νέος πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας, Ινάτσιο Λα Ρούσα, αναφέρθηκε στο όλο θέμα και σε σχετική του δήλωση τόνισε: «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Μπερλουσκόνι θα έπρεπε να δηλώσει ότι πρόκειται για αναληθή είδηση, κάτι για το οποίο είμαι σχεδόν βέβαιος».

Όπως σημειώνει η Corriere Della Serra στο ρεπορτάζ της, «η Μελόνι την Τετάρτη επισκέφθηκε τον πατριάρχη της κεντροδεξιάς (σ.σ. Μπερλοσκόνι) στο σπίτι του, στη Ρώμη: μια καταπραϋντική χειρονομία, αφού έχει πει αρκετές φορές ότι οι συναντήσεις κορυφής γίνονται σε θεσμικούς χώρους. Αλλά πήγε άσχημα.

Αλλά γιατί υπάρχει τόση διαφωνία για την Ροντζούλι;

»Ο πρώην πρωθυπουργός θέλει σημαντικά υπουργεία: Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Ανάπτυξης, Υγείας, Υποδομών. Πάνω απ’ όλα, επιμένει σε μια θέση-κλειδί για την πιστή του Λίτσια Ροντζούλι. »Η Μελόνι λέει ‘όχι’ και ο Μπερλουσκόνι επιτίθεται στους δικούς του: ‘Δεν γίνεται να νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά τα πάντα και τους πάντες! Πρέπει να μας σέβεται, δεν μπορεί να μας φέρεται έτσι».

Και καταλήγει η ιταλική εφημερίδα: «Αλλά γιατί υπάρχει τόση διαφωνία για την Ροντζούλι; Η Μελόνι επαναλαμβάνει εδώ και μέρες ότι αναζητά «επάρκεια» και «υψηλό προφίλ» και πιστεύει ότι αυτές οι δύο προϋποθέσεις αποκλείουν αυτομάτως την πρώην νοσοκόμα, την οποία όλοι φαίνεται να απεχθάνονται εκτός από τον Μπερλουσκόνι, που έχει γίνει σκιά του τα τελευταία χρόνια».

Διαβάστε επίσης

Σουηδία: Δεν είναι πια ορατή η διαρροή από τους αγωγούς Nord Stream

Πούτιν: «Απευθείας σύγκρουση με το ΝΑΤΟ αποτελεί παγκόσμια καταστροφή»