ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Καναδάς επέβαλε σήμερα κυρώσεις στις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της «παράνομης και αδικαιολόγητης εισβολής του ρωσικού καθεστώτος στην Ουκρανία».
Οι νέες κυρώσεις της Οτάβας αφορούν 14 «στενούς συνεργάτες», μεταξύ αυτών τις δύο κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν, τη σύζυγο και την κόρη του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, όπως και Ρώσους ολιγάρχες και μέλη των οικογενειών τους.
«Ο Καναδάς θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να καταστήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τους συνεργάτες του υπόλογους για την εμπλοκή τους στην εισβολή εναντίον της Ουκρανίας από το ρωσικό καθεστώς», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μελανί Ζολί, σε ένα δελτίο τύπου.
Η Μαρία Βορόντσοβα και η Κατερίνα Τιχόνοβα, που γεννήθηκαν το 1985 και το 1986 αντίστοιχα και σε βάρος των οποίων έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι οι κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν και της πρώην συζύγου του Λιουντμίλα.
Η σύζυγος του Σεργκέι Λαβρόφ, Μαρία Λαβρόβα, όπως και η κόρη του Εκατερίνα Βινοκούροβα, βρίσκονται επίσης στον κατάλογο των προσώπων που στοχοθετούνται από αυτόν τον νέο γύρο καναδικών κυρώσεων, ο οποίος προβλέπει τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, την απαγόρευση των συνδιαλλαγών όπως και την αδυναμία να ταξιδέψουν στον Καναδά.
«Θέλουμε διακαώς οι συνένοχοι των επιθέσεων της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», έγραψε από την πλευρά του σε ένα τουίτ σήμερα ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερα συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία
Βρετανία: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αποστολής πυραύλων Brimstone στην Ουκρανία
Σολτς: Η οικονομική και στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας θα συνεχιστεί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιστορική Συνεργασία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
- Μπέσεντ (ΗΠΑ): Κοιτάμε την «πραγματική οικονομία» – Δεν ανησυχούμε για τη Wall Street
- Πούτιν για Ουκρανία: Ναι στην κατάπαυση του πυρός, αλλά μόνο αν οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ειρήνη
- BriQ Properties: Πούλησε δύο ορόφους στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,2 εκατ. ευρώ
