Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Καμάλα Χάρις: Ως πρόεδρος δεν θα επεμβαίνω ποτέ στις αποφάσεις της FED

Κάμαλα Χάρις

Κάμαλα Χάρις

Τη διαφωνία της με την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για έλεγχο από τον πρόεδρο της Αμερικής πάνω στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της FED εξέφρασε η Καμάλα Χάρις.

«Δεν θα μπορούσα να διαφωνώ πιο έντονα», ανέφερε η υποψήφια των Δημοκρατικών μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αριζόνα, σχολιάζοντας τις προτροπές του Τραμπ.

«Η Fed είναι μια ανεξάρτητη οντότητα και ως πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν θα επεμβαίνω ποτέ στις αποφάσεις που λαμβάνει η Fed», τόνισε.

«Όπως γνωρίζουμε, υπήρξαν κάποιες αναταράξεις αυτή την εβδομάδα, αλλά φαίνεται το ζήτημα να έχει τακτοποιηθεί και θα δούμε ποιες αποφάσεις θα πάρουν στη συνέχεια», ανέφερε η Χάρις, προσθέτοντας ότι μαθαίνει για τις αποφάσεις της Fed «την ίδια στιγμή που τις μαθαίνει και ο υπόλοιπος κόσμος».

Η Χάρις αποκάλυψε παράλληλα πως θα παρουσιάσει μια επίσημη πλατφόρμα οικονομικής πολιτικής τις επόμενες ημέρες, καθώς θα επικεντρωθεί «στο τι πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε το κόστος ζωής και επίσης να ενισχύσουμε την οικονομία», όπως ανέφερε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποστηρίξει πως ο  πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει «να έχει τουλάχιστον κάποιον λόγο» στην πολιτική της Fed. «Νομίζω ότι στην περίπτωσή μου, έβγαλα πολλά χρήματα, ήμουν πολύ επιτυχημένος και νομίζω ότι έχω καλύτερο ένστικτο, σε πολλές περιπτώσεις, από άτομα που βρίσκονται στη διοίκηση της Federal Reserve ή και τον ίδιο τον πρόεδρό της», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Παρίσι: Εκκενώθηκε ο πύργος του Άιφελ, άνδρας προσπάθησε να σκαρφαλώσει στην κορυφή

Ρωσία: Ο στρατός υποστηρίζει πως ανέκοψε την πορεία των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ

Ισραήλ-Λωρίδα της Γάζας: Επέκταση των εντολών εκκένωσης στην Χαν Γιουνίς έγινε στη διάρκεια της νύχτας