Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Κάμαλα Χάρις-Δημοσκόπηση: Έχει καλύτερες πιθανότητες από τον Μπάιντεν απέναντι στον Τραμπ

Κάμαλα Χάρις

Κάμαλα Χάρις

Η Morning Consult δημοσίευσε μία από τις πρώτες δημοσκοπήσεις που έγιναν από τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα της επανεκλογής του, η οποία δείχνει ότι η Κάμαλα Χάρις έχει μεγαλύτερη υποστήριξη στην αναμέτρησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ από ό,τι ο νυν πρόεδρος, σύμφωνα με τον Guardian.

Παρ’ όλα αυτά, ο Τραμπ διατηρεί το προβάδισμα, αλλά είναι μικρότερο από ό,τι όταν ο Μπάιντεν ήταν ο αντίπαλός του. Στην έρευνα που πραγματοποίησε μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν από την κούρσα, η Morning Consult διαπίστωσε ότι ο Τραμπ έχει 47% υποστήριξη έναντι 45% της Χάρις, μια διαφορά μόλις δύο ποσοστιαίων μονάδων. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση ο Μπάιντεν βρισκόταν πίσω από τον Τραμπ κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Η εκστρατεία της Χάρις φαίνεται να έδωσε στους Δημοκρατικούς μια σπίθα ενθουσιασμού, καθώς το 27% δήλωσε ότι έχει “πολλά περισσότερα κίνητρα” να συμμετάσχει στην πολιτική διαδικασία, έναντι 24% για τους Ρεπουμπλικάνους. Η διαφορά των τριών ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των δύο κομμάτων είναι αντίστοιχη με τη διαφορά στις εκλογές του 2020, σημειώνει η Morning Consult.

Και για όσους αναρωτιούνται αν η Χάρις είναι η καλύτερη υποψήφια που μπορούν να επιλέξουν οι Δημοκρατικοί, η δημοσκόπηση έδειξε ότι έχει την καλύτερη επίδοση απέναντι στον Τραμπ από τους 10 υποψήφιους που εξετάστηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Alpha Bank: Αυξάνει σε €4,4 δισ. τον στόχο της για βιώσιμες εκταμιεύσεις

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Διαβούλευση για τους Κλάδους Διαχείρισης Αποβλήτων και Ανακύκλωσης

Κλείνει το ιστορικό ζαχαροπλαστείο «Τερκενλής» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης