Ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού Βιτόριο Σγκάρμπι ανακοίνωσε πριν λίγο ότι παραιτείται από τη θέση του στο υπουργείο.
Ο Σγκάρμπι είχε απασχολήσει την ιταλική επικαιρότητα λόγω του ότι παρουσίασε σεμινάρια και έκανε μαθήματα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υφυπουργός Πολιτισμού.
Η ιταλική δημόσια αρχή κατά των τραστ ερευνά την όλη υπόθεση και ο υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο έχει λάβει σαφείς αποστάσεις από τη δράση του υφυπουργού του.
Παράλληλα, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο γνωστός τεχνοκριτικός ευθύνεται και για υπόθεση πλαστογραφίας του πίνακα του δέκατου εβδόμου αιώνα “η Σύλληψη του Αγίου Πέτρου”, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή του.
“Παραιτούμαι άμεσα από υφυπουργός, τις επόμενες ώρες θα το ανακοινώσω επίσημα στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι”, δήλωσε ο Βιτόριο Σγκάρμπι από το Μιλάνο.
Διαβάστε επίσης:
Ιταλία: Κλεμμένος πίνακας του 17ου αιώνα σε κατοικία του υφ.Πολιτισμού – Τι απαντά
Τορόντο: Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω ενός… περίεργου ρακούν!
Alpha Real Estate Services: Από 2 Απριλίου η επιστροφή κεφαλαίου 2,20 ευρώ/μετοχή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς μπορεί να υπάρξει εμπορική «συμμαχία» Ελλάδας – Κίνας: Τα μνημόνια συνεργασίας και η αλήθεια
- Απόφαση – σταθμός από Άδωνι Γεωργιάδη: Τέλος στις γεύσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων
- Βακάκης διαψεύδει… Βακάκη για τις επιδόσεις της Jumbo
- Χρηματιστήριο: Τι συμβαίνει με την μετοχή της Εθνικής, κάτω από μία φορά p/bv Πειραιώς, Eurobank και Αlpha
