• Διεθνής πολιτική

    Ιταλία: «Καλούμε όσους Ιταλούς βρίσκονται στο Λίβανο και μπορούν να επιστρέψουν», δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ,Ταγιάνι

    Ο ΥΠΕΞ της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι

    Ο ΥΠΕΞ της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι


    Να επιστρέψουν στην Ιταλία, ζήτησε από τους Ιταλούς που βρίσκονται στο Λίβανο ο  υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αντόνιο Ταγιάνι, πιστοποιώντας στην πραγματικότητα τους φόβους της Δύσης για ανάφλεξη στην περιοχή. Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Ιταλός ΥΠΕΞ, δήλωσε ωστόσο ότι «η δίνη της βίας μπορεί να σπάσει» και ότι συνομίλησε με τους ομολόγους του σε Λίβανο και Ισραήλ.

    «Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μας είναι δυνατόν για να προστατέψουμε την ακεραιότητα των Ιταλών που ζουν στο Λίβανο. Τους καλούμε να δείξουν την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και, όποιον μπορεί να επιστρέψει, να το κάνει», δήλωσε σήμερα ο Ταγιάνι.

    Παράλληλα, συμβούλεψε τους συμπατριώτες του «να μην μεταβούν στην συγκεκριμένη χώρα, μέχρις ότου η κατάσταση παραμείνει τόσο περίπλοκη».

    «Συνομίλησα με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ισραήλ και του Λιβάνου, για να αποφευχθεί νέος πόλεμος. Η δίνη της βίας μπορεί να σπάσει. Η κυβέρνησή μας καταβάλλει προσπάθειες με στόχο την ειρήνη και την σταθερότητα και μέσω της συμμετοχής στην επιχείρηση της Unifil, η οποία ζήτησα να τύχει προστασίας.

    Ο σεβασμός του ψηφίσματος 1701 του ΟΗΕ, είναι βασικής σημασίας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Ισραήλ διαμηνύει πως θα ανταποδώσει «σκληρά» τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε χωριό

    Αεροδρόμιο Βηρυτού: «Ζει» απανωτές ακυρώσεις πτήσεων – Προειδοποίηση ασφαλείας και από τις ΗΠΑ

    Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ: «Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν», απαντά ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ



    ΣΧΟΛΙΑ