• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: Πρόταση Γκαντζ για διάλυση κοινοβουλίου και πρόωρες εκλογές

    Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ


    Το κεντρώο κόμμα του Μπένι Γκαντζ – μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ – πρότεινε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για τη διάλυση του κοινοβουλίου.

    Πρόκειται για προσπάθεια να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, ανέφερε το κόμμα του σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

    Ο pρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεπέρασε τον υπουργό Γκαντζ ως η προτιμώμενη επιλογή στις δημοσκοπήσεις ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε τηλεοπτική έρευνα που προβλήθηκε την Τετάρτη, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο που ο νυν επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης έλαβε υψηλότερο ποσοστό από τον αντίπαλό του.

    Η δημοσκόπηση του Channel 12 έδειξε επίσης ότι το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου βρίσκεται ακόμη πίσω από την κεντρώα Εθνική Ένωση του Γκαντζ, ενώ έδειξε ότι μια πιθανή συμμαχία δεξιών τέως συμμάχων του Νετανιάχου θα μπορούσε να κερδίσει διψήφιο αριθμό βουλευτικών εδρών, στερώντας τες κυρίως από την Εθνική Ένωση.

    Εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Εθνική Ένωση θα λάμβανε 25 από τις 120 έδρες στην Κνεσέτ, ενώ το Λικούντ θα κέρδιζε 21.

    Η διαφορά τεσσάρων εδρών μεταξύ των δύο κομμάτων έχει μειωθεί από το υψηλό των 19 εδρών σε δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου, όταν το κόμμα του Γκαντς προηγείτο του κόμματος του Νετανιάχου με 37 έδρες έναντι 18, σημείωσε το δίκτυο.

    Διαβάστε επίσης:

    Euroxx Χρηματιστηριακή για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο ισολογισμός παραμένει ισχυρός – Τιμή στόχος 22% υψηλότερα

    Χαρδαλιάς: Όπου κι αν περπατήσεις σήμερα στην Αττική, τα μεγάλα έργα και οι παρεμβάσεις έχουν άρωμα Ευρώπης

    ΗΠΑ: Αυξήθηκαν ελαφρώς οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας



    ΣΧΟΛΙΑ