ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διπλωματικό «πόλεμο» κηρύσσει το Ισραήλ στο Ιράν και στην Τεχεράνη, με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι ηγείται αυτής της επίθεσης.
Tην ώρα που η κυβέρνηση Νετανιάχου εξετάζει μια στρατιωτική απάντηση εναντίον της Τεχεράνης, ύστερα από την επίθεση που εξαπέλυσε με πυραύλους και drones ξημερώματα Κυριακής, ο Ισραηλινός υπουργός Eξωτερικών, Ισραήλ Κατς, έχει αποστείλει επιστολές σε δεκάδες χώρες ζητώντας την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν για το πυραυλικό του πρόγραμμα, όπως γράφει η εφημερίδα Jerusalem Post.
«Σήμερα το πρωί απέστειλα επιστολές σε 32 χώρες και μίλησα με δεκάδες υπουργούς Εξωτερικών και κορυφαίες προσωπικότητες ανά τον κόσμο απαιτώντας την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν για το πυραυλικό του πρόγραμμα», έγραψε σε μήνυμά του ο Ισραήλ Κατς στο Twitter.
O ίδιος ζήτησε επίσης να ανακηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, «ως ένας τρόπος περιορισμού και αποδυνάμωσης του καθεστώτος της Τεχεράνης». Πρόσθεσε επίσης ότι «Το Ιράν πρέπει να σταματήσει τώρα, προτού να είναι πολύ αργά».
Σημειώνεται ότι, το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης είναι η ελίτ των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ιδρύθηκε από τον Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 με σκοπό να αποτρέψει ένα πραξικόπημα και να προστατεύει την κρατική ιδεολογία.
Το σώμα αυτό έχει εκατοντάδες χιλιάδες φρουρούς στην υπηρεσία του, συμπεριλαμβανομένης της διαβόητης πολιτοφυλακής Μπασίτζ. Ανώτατος διοικητής είναι ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, που έχει τον τελευταίο λόγο σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις.
Διαβάστε επίσης:
Γερμανία: Διχάζει η παρουσία Βαρουφάκη
Παρίσι 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή αφής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση