Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ισραήλ: Ο στρατός εισέβαλε για λίγο σε δύο σημεία στον νότιο Λίβανο – Η Χεζμπολάχ ανέφερε μάχες με Ισραηλινούς στρατιώτες

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χέρτσι Χαλέβι

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χέρτσι Χαλέβι

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι στρατιώτες του Ισραήλ εισέδυσαν για λίγο σήμερα σε δύο σημεία του νοτίου Λιβάνου, όπου η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι αντιμετώπισε ισραηλινές δυνάμεις.

«Μια δύναμη του ισραηλινού εχθρού πέρασε την μπλε γραμμή [που χωρίζει τις δύο χώρες] σε μια απόσταση περίπου 400 μέτρων στο έδαφος του Λιβάνου (…) σε δύο τομείς, προτού αποσυρθεί», ανέφερε ο λιβανέζικος στρατός στο Χ.

Η Χεζμπολάχ είχε κάνει λόγο για μάχες με τις ισραηλινές δυνάμεις που «εισέδυσαν» στο μεθοριακό χωριό Μαρούν αλ Ρας, στον νότιο Λίβανο.

Η ισχυρή φιλοϊρανική οργάνωση είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως είχε απωθήσει τους Ισραηλινούς στρατιώτες που επιχειρούσαν να εισδύσουν στο Αντάισεχ, ένα άλλο χωριό στη μεθόριο. Η οργάνωση ανέφερε επίσης ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στρατιωτικών θέσεων μέσα στο Ισραήλ.

Ο επικεφαλής των μέσων ενημέρωσης της οργάνωσης, ο Μοχάμαντ Αφίφ, δήλωσε πως οι μάχες αυτές είναι μόνο “ο πρώτος γύρος” και πως η οργάνωση έχει αρκετούς μαχητές, όπλα και πυρομαχικά για να απωθήσει το Ισραήλ.

Προς το παρόν το Ισραήλ δεν έχει πραγματοποιήσει κάποιο σχόλιο.

Διαβάστε επίσης:

Αντώνης Ρέμος για Μαρινέλλα: Δεν έχει ξεπεραστεί τελείως ο κίνδυνος

Θεσσαλονίκη: Το «τέρας της Πρέσπας» και άλλες ιστορίες

Σουηδία: Πυροβολισμοί κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ