• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: Ο στρατός εισέβαλε για λίγο σε δύο σημεία στον νότιο Λίβανο – Η Χεζμπολάχ ανέφερε μάχες με Ισραηλινούς στρατιώτες

    • NewsRoom
    Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χέρτσι Χαλέβι

    Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χέρτσι Χαλέβι


    Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι στρατιώτες του Ισραήλ εισέδυσαν για λίγο σήμερα σε δύο σημεία του νοτίου Λιβάνου, όπου η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι αντιμετώπισε ισραηλινές δυνάμεις.

    «Μια δύναμη του ισραηλινού εχθρού πέρασε την μπλε γραμμή [που χωρίζει τις δύο χώρες] σε μια απόσταση περίπου 400 μέτρων στο έδαφος του Λιβάνου (…) σε δύο τομείς, προτού αποσυρθεί», ανέφερε ο λιβανέζικος στρατός στο Χ.

    Η Χεζμπολάχ είχε κάνει λόγο για μάχες με τις ισραηλινές δυνάμεις που «εισέδυσαν» στο μεθοριακό χωριό Μαρούν αλ Ρας, στον νότιο Λίβανο.

    Η ισχυρή φιλοϊρανική οργάνωση είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως είχε απωθήσει τους Ισραηλινούς στρατιώτες που επιχειρούσαν να εισδύσουν στο Αντάισεχ, ένα άλλο χωριό στη μεθόριο. Η οργάνωση ανέφερε επίσης ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στρατιωτικών θέσεων μέσα στο Ισραήλ.

    Ο επικεφαλής των μέσων ενημέρωσης της οργάνωσης, ο Μοχάμαντ Αφίφ, δήλωσε πως οι μάχες αυτές είναι μόνο “ο πρώτος γύρος” και πως η οργάνωση έχει αρκετούς μαχητές, όπλα και πυρομαχικά για να απωθήσει το Ισραήλ.

    Προς το παρόν το Ισραήλ δεν έχει πραγματοποιήσει κάποιο σχόλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντώνης Ρέμος για Μαρινέλλα: Δεν έχει ξεπεραστεί τελείως ο κίνδυνος

    Θεσσαλονίκη: Το «τέρας της Πρέσπας» και άλλες ιστορίες

    Σουηδία: Πυροβολισμοί κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ