ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Επί 15 χρόνια, έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι οποιοσδήποτε ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας που λέει κάτι (επικριτικό) γίνεται στόχος συκοφαντίας και φίμωσης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ολόκληρο το περιβάλλον του. Έχει δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα στην οποία άνθρωποι δεν (του) λένε τα γεγονότα και τις απόψεις τους για να αποφύγουν να πυροδοτήσουν διαμάχες που θα υπονόμευαν το κύρος και την ικανότητά τους να ενεργούν», υποστήριξε ο Ολμέρτ.
Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι ένας από τους αρχηγούς υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ του είπε ότι ο Νετανιάχου τον «απαξίωνε και τον μείωνε» και ότι ο Ολμέρτ χρειάστηκε να τον πείσει να μην παραιτηθεί.
Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίζεται το δικό του ιστορικό ως μέρος της κυβέρνησης που εφάρμοσε την απεμπλοκή του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005, υποστηρίζοντας ότι σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ότι η αποχώρηση «μας εξέθεσε σε κινδύνους για την ασφάλεια» και προκάλεσε τρομοκρατία, η Χαμάς εκτόξευε ρουκέτες στο Ισραήλ «ακόμη και πριν από την απεμπλοκή και συνέχισε να εκτοξεύει και μετά».
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι έχασε την ευκαιρία να νικήσει τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της ισραηλινής πολεμικής επιχείρησης με την ονομασία “Χυμένος μόλυβδος” το 2008-2009.
Διαβάστε επίσης:
Λιμενικό Σώμα: 302 παραβάσεις και 4.343 ελέγχους
Ιταλία: Τηλεφωνική επικοινωνία της Τζόρτζια Μελόνι με τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πάνος Λασκαρίδης: Επιστροφή στο «κύτταρο» του Ιδρύματος
- Το θέμα των ανισοτήτων είναι επιτέλους στο ευρωπαϊκό ραντάρ
- Σε αχαρτογράφητα νερά οι εταιρείες τεχνολογίας – Ποιοι λένε «Πρώτα η Ευρώπη»
- Χρηματιστήριο: Tι μπορεί να επαναφέρει ακόμα και σήμερα την αγορά, ποια χαρτιά πλήρωσαν την «μήνιν» των πωλητών