Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ισραήλ Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, τον Γιαΐρ Λαπίντ και τον Μπένι Γκαντς να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα Λικούντ.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του από το αρχηγείο του στρατού στο Τελ Αβίβ. έλεγε: “Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο“.

Δεν θα ασχοληθώ με το ποιος φταίει και γιατί αιφνιδιαστήκαμε”, είπε ο Λάπιντ, πρώην πρωθυπουργός, νωρίτερα με ανάρτηση στο Χ. “Θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μας ενωμένοι”.

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Δεν θα είναι εύκολος ή σύντομος πόλεμος”, υπογραμμίζοντας επίσης τον κίνδυνο ενός πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα.

Πρόσφερε στον Νετανιάχου να σχηματίσει έναν κοινό συνασπισμό επαγγελματιών “που μπορεί να πολεμήσει τον σκληρό, περίπλοκο και μακρύ πόλεμο που βρίσκεται μπροστά μας”.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε επίσης: 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εγκρίθηκε χερσαία επίθεση στη Γάζα – Χάος με εκατοντάδες νεκρούς και αιχμαλώτους (video – φωτογραφίες)

Ακυρώνουν πτήσεις προς Ισραήλ οι αεροπορικές εταιρείες

ΝΑΤΟ: Καταδικάζει έντονα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά Ισραήλ

___________­_______

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ο χάρτης των αποτελεσμάτων