Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ισραήλ: Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς

Στρατιώτες του IDF πάνω από το φερόμενο σώμα του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ έπειτα από χτύπημα στη Λωρίδα της Γάζας

Στρατιώτες του IDF πάνω από το φερόμενο σώμα του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ έπειτα από χτύπημα στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός ανακοίνωσε σήμερα νωρίς το βράδυ ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς

«Ο κατά συρροή δολοφόνος Γιαχία Σινουάρ , ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη σφαγή και τις θηριωδίες της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε σήμερα από Ισραηλινούς στρατιώτες», ανακοίνωσε ο Κατς.

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός, ανακοίνωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι στα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα Kan και Channel 12.

Πηγές της Χαμάς δηλώνουν ότι οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιχείρηση

Πηγές της Χαμάς δήλωσαν σήμερα αργά το απόγευμα ότι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιχείρηση.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι επιχειρεί να εξακριβώσει τον θάνατό του.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα δεν έχει προβεί σε επίσημο σχόλιο.

Ισραηλινές Πηγές

Υπουργοί που συμμετέχουν στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενημερώθηκαν ότι ο Σινουάρ είναι πιθανότατα νεκρός, τόνισαν επίσης δύο άλλοι αξιωματούχοι.

Μια ισραηλινή πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA στο πτώμα ενός μαχητή, για να εξακριβωθεί αν αυτό είναι του Σινουάρ.

Ο Γιαχία Σινουάρ,  σκοτώθηκε μετά από επιχείρηση που ακολούθησε τυχαίο έλεγχο και εντοπισμό του από Ισραηλινούς στρατιώτες τη Ράφα.

Ανάμεσα στους νεκρούς που υπάρχουν από την συγκεκριμένη επιχείρηση είναι σύμφωνα με πληροφορίες, τρία άτομα. Εκτός του ηγέτη της Χαμάς, ένα ακόμη είναι ο αδελφός και διάδοχός του, Μοχάμεντ Σινουάρ.

Ενώ τα δημοσιεύματα και οι εικασίες για τον θάνατο του Σινουάρ πληθαίνουν, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ τόνισε σε ανάρτηση στο Χ: «Θα φτάσουμε σε κάθε τρομοκράτη και θα τον εξοντώσουμε»

Στην ανάρτησή του ο υπουργός Άμυνας επισύναψε φωτογραφίες του πρώην στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ και του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, με τις φωτογραφίες μαρκαρισμένες με ένα κόκκινο “Χ”, μια τρίτη μαύρη φωτογραφία είναι και αυτή μαρκαρισμένη με “Χ”, σε μια προφανή αναφορά στον Σινουάρ.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν “σκληρές” φωτογραφίες του δολοφονηθέντος Σινουάρ.

Ο Σινουάρ ήταν ο βασικός αρχιτέκτονας της επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, και διαδέχθηκε στην ηγεσία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος τον Ισμαήλ Χανίγια που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη τον Αύγουστο.

Πληροφορίες που μεταδίδονται αναφέρουν τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς, στην κεντρική Γάζα μετά από χτύπημα των Ισραηλινών.

Ο Σινουάρ είναι κεντρική φιγούρα της Χαμάς και θεωρείται από τους εγκεφάλους της πολύνεκρης επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023 και η είδηση του θανάτου του, αν επιβεβαιωθεί, αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι επιχειρεί να «εξακριβώσει» αν ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε.

Λίγο νωρίτερα, ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, οι οποίοι επιχειρούσαν από κέντρο διοίκησης και ελέγχου σε κτίριο που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως σχολείο στη βόρεια Γάζα.

 

Σύμφωνα με τον IDF, στο πρώην σχολείο Αμπού Χασάν ήταν παρόντες 12 τρομοκράτες της Χαμάς, οι οποίοι εμπλέκονταν σε επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ και σε επιχειρήσεις κατά των ισραηλινών στρατευμάτων. Ο στρατός τόνισε ότι λήφθηκαν μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων στους αμάχους.

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Ο αξιωματούχος, Μετχάτ Αμπάς, δήλωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει νερό για να σβήσουν τη φωτιά. Δεν υπάρχει τίποτα».

Διαβάστε επίσης:

AEGEAN: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το 3ημερο της 28ης Οκτωβρίου

Βουλή: Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας πέντε Βουλευτών

Άρειος Πάγος: Παρατείνονται οι προθεσμίες για δικόγραφα και μηνύσεις για τις εισαγγελικές αρχές