Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ισραήλ: Νέες βολές κατά Ερντογάν – «Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ», λέει ο Ισραέλ Κατζ

Ίσραελ Κατς, υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ (Πηγή: X)

Με αφορμή τη δολοφονία του Σινουάρ, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών,  Ισραέλ Κατζ, προχώρησε σε μία ανάρτηση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, που έχει πολλές φορές εκφράσει τη στήριξή του στη Χαμάς, ο Κατζ τονίζει «πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ», ενώ τη συνοδεύει με μια φωτογραφία του δολοφονημένου αρχηγού της παλαιστινιακής οργάνωσης, να κείτεται πάνω στα συντρίμμια στη Ράφα.

Η ανάρτηση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ:

Η ανακοίνωση του Κατζ για τον θάνατο του Σινουάρ

Σημειώνεται πως ο Ισραέλ Κατζ ήταν ο αξιωματούχος που ανακοίνωσε το θάνατο του Γιαχία Σινουάρ.

Σε ένα μήνυμα προς δεκάδες υπουργούς Εξωτερικών σε όλο τον κόσμο, ο υπουργός Εξωτερικών, Ισραελ Κατζ επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε, και έγινε ο πρώτος Ισραηλινός αξιωματούχος που το έπραξε στο αρχείο.

«Ο κατά συρροή δολοφόνος Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη σφαγή και τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε σήμερα από στρατιώτες των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων», λέει ο Κατζ, σύμφωνα με το γραφείο του.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό και ηθικό επίτευγμα για το Ισραήλ και μια νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στον κακό άξονα του ριζοσπαστικού Ισλάμ υπό την ηγεσία του Ιράν», συνεχίζει.

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν από Γερμανία: Μαζί μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα

Goldman Sachs για Ελλάδα: Νέες χαμηλότερες προβλέψεις για το ελληνικό χρέος και αναβαθμίσεις στον ορίζοντα

Βία ανηλίκων: Στο Ηράκλειο η πρώτη δίωξη μαθητή για κακούργημα